Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate

Cea de-a XXII Zi Mondială a Persoanelor Consacrate a fost celebrată în comunitatea românilor catolici din Roma duminică, 4 februarie 2018, în biserica "San Vitale" la ora 16.00. Au participat surori și frați alături de care s-au strâns preoții și credincioșii. Celebrarea a fost prezidată de pr. Damian Gheorghe Patrașcu, OFMConv.

Persoanele consacrate române prezente la Roma au sărbătorit ziua mondială dedicată lor, care se celebrează în Biserica Universală la 2 februarie, în comunitatea română, alături de prieteni și cunoscuți. Surorile și frații s-au implicat în animarea liturgică, dar și în pregătirea acesteia, celebrarea fiind precedată de un moment de adorație condus de pr. Irimia Romică Pal, OFMConv.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Damian care a vorbit despre viața consacrată ca "dar și responsabilitate". "Vocația la viața consacrată - spunea părintele - este un dar pe care l-am primit în mod gratuit și de care suntem responsabili". "Dacă vrem ca darul să rămână dar, acesta trebuie să fie dăruit mai departe". Prin aceste cuvinte pr. Damian a scos în evidență viața de slujire pe care o duc persoanele consacrate, cu bucuriile și greutățile de fiecare zi. La final, părintele i-a invitat pe cei prezenți să se roage pentru persoanele consacrate, asigurându-i totodată de rugăciunile lor.

În cadrul celebrării liturgice s-au sfințit lumânările marcând sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, s-a cântat requiem pentru pr. Iulian Farțade, iar la final credincioșii au primit binecuvântarea cu lumânări în cinstea sfântului Blaziu.

Persoanele consacrate sunt o bogăție a Bisericii de aceea cu toții suntem invitați să ne rugăm pentru ei și să-i ajutăm în misiunea lor.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 februarie: Roma: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat