Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A șaptea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat miercuri, 24 ianuarie 2018, în capela comunității Fraților Școlilor Creștine, unde, la ora 17.00, preoții, persoanele consacrate și toți creștinii de bunăvoință s-au unit în rugăciune ecumenică împreună cu episcopul Petru Gherghel.

După invocarea Duhului Sfânt, celebrarea actului penitențial și proclamarea lecturilor a urmat predica părintelui Egidiu Condac. Familia, așa cum a fost gândită ea de Dumnezeu, ne conduce cu gândul la unitate. "Dacă Domnul nu ar zidi casa, în zadar ar trudi cei care o zidesc", sunt cuvintele Psalmului 127 din care ne-am rugat în această seară. Acest postulat este garantul tuturor acțiunilor și speranțelor noastre care vizează unitatea adevărată.

"Casa este mediul în care familia se adună pentru a forma o unitate. Oricât am fi de pricepuți, nici o lucrare omenească nu este durabilă". Unitatea se manifestă în cadrul unei comunități umane. "Noi suntem asemenea unor făclii care luminează și se consumă pentru a transmite credința". Familia este nevoită, adesea, să treacă prin încercări dificile pentru a-i putea pune în evidență unitatea. Dumnezeu este adevăratul artizan al unității durabile.

Nici o construcție de pe acest pământ nu se aseamănă cu Biserica, această realitate teandrică din care facem parte cu toții în virtutea sfântului Botez.

Înainte de binecuvântarea finală Preasfințitul a ținut să precizeze faptul că, deși pașii spre unitate par mulți, împreună, sub călăuzirea Duhului Sfânt aceștia sunt parcurși cu bucurie într-un timp mult mai scurt. Calea către unitate este pavată cu sentimentul de iubire, al fraternității și al apartenenței la aceeași unică credință în Sfânta Treime, exemplul și principiul unității.

Ultima celebrare solemnă din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc joi, 25 ianuarie, la ora 17.00, în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26).

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Iași: A șaptea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

*

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat