Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un cadou de Crăciun: abonamente pentru 2018

În curând va fi Crăciunul, o ocazie privilegiată pentru a arăta afecțiunea noastră persoanelor pe care le iubim. Din păcate, nu este totdeauna ușor să găsești un cadou original, care să placă, să dureze și să nu fie prea scump. De ce să nu oferiți un abonament la publicațiile Editurii "Presa Bună" sau o carte? Gândiți-vă la toate persoanele pe care le cunoașteți și care nu sunt abonate. Cadoul dv. le va face cu siguranță plăcere. Dacă doriți să vă abonați sau să oferiți un abonament, citiți "Cum să mă abonez?"; dacă doriți să comandați sau să oferiți cărți, citiți "Cum să comand cărți?"

*

1. CUM SĂ MĂ ABONEZ?

Pentru abonamente:

Completați online "Formularul de abonament 2018" de la adresa: http://www.ercis.ro/abonamente. Pentru cei care preferă varianta pe hârtie, formularul poate fi descărcat în format pdf de la adresa http://www.ercis.ro/utile/abonamente2018.pdf, apoi va fi printat și va fi completat de mână. Citiți-l și completați-l cu atenție. Apoi trimiteți-l pe adresa editurii prin poștă, prin fax sau prin e-mail (ca attach, chiar fotografiat). Adresa: Editura "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare, 26; 700064-Iași; tel. + fax: 0232/211527; tel.: 0232/212003, interior 50; e-mail: editor@ercis.ro.

*

PUBLICAȚII

Lumina creștinului

Este publicația lunară a Diecezei Romano-Catolice de Iași; format 17x24 cm; 28 pagini. Prima apariție a fost în ianuarie 1913; în august 1916 revista și-a întrerupt activitatea din cauza războiului. Reluată în ianuarie 1919, a continuat să apară regulat până în 1944, când Presa Bună de la Iași și-a încetat activitatea. Numere sporadice apar până în 1948, când pentru "Lumina creștinului" începe perioada de tăcere. A fost reluată într-o nouă serie în ianuarie 1990. În fiecare număr se pot găsi: Gândul lunii; Editorial; Actualitatea internă; Actualitatea externă; Monografie / Din istoria Bisericii locale; Mesajul sfinților; Sanctuare; Pentru familii; Pentru copii; Pentru tineri; Tablete spirituale; Misiuni; Știri; În apărarea sănătății / Legea și dreptul tău; Poșta Redacției; Noutăți editoriale; Rebus. Citiți Lumina creștinului pentru a fi informați!

De la Răsărit până la Apus

Este un itinerar zilnic de meditații și rugăciune pentru tineri și adulți, fiind un ajutor pentru pregătirea și înțelegerea sfintei Liturghii; format: 17x24 cm; 140 de pagini. Apare în fiecare lună începând cu anul 1998, în format A5, iar din ianuarie 2010 în format B5, fiind traducerea din limba italiană a broșurii: Dall'Alba al Tramonto de la Padova. După lecturile zilei (inclusiv psalmul și versetul de la Aleluia), care sunt luate din noile Lecționare, cititorul poate găsi rugăciunile de la Liturghie, rugăciunea credincioșilor și cunoscutele rubrici: Meditează (gânduri sau meditații despre lecturi sau despre semnificația sărbătorilor), Gândul zilei (un verset cu un scurt comentariu). Pentru fiecare zi a fost preluată caseta din "Agenda liturgică" în care se găsesc informații despre Liturghia zilei. În casetă la comemorările obligatorii au fost trecute lecturile proprii. Începând cu ianuarie 2005, s-au mai adăugat: Rânduiala sfintei Liturghii (română și latină), Rugăciunea credincioșilor pentru fiecare zi, Prefețele de la Liturghie și Propriul timpului. Începând cu anul 2010, formatul publicației s-a schimbat, de la 14x20 cm la 17x24 cm (formatul B5 / academic). Din anul 2012, apare un număr la două luni, în format dublu. Astfel, publicația poate fi utilă pentru meditația personală sau poate fi folosită de preoți pentru pregătirea unor scurte explicații zilnice la Liturghie.

Isus, prietenul copiilor

Este revistă trimestrială pentru copii a Diecezei Romano-Catolice de Iași; 16 pagini, color, format: 14x20 cm. Primul număr a apărut în decembrie 1991. În fiecare număr pot fi găsite: Editorial; Scriptura și viața; Istorioare interesante; Personaje biblice; Să cunoaștem; Concurs; Rebus - Glume - Jocuri; În dialog cu copiii.

Almanahul "Presa Bună"

Apare din 1993, are peste 300 de pagini, copertă patru culori, format 14x20 cm. După datele calendaristice urmează cuvintele de învățătură care sunt legate în mare parte de evenimentele care au marcat anul precedent sau de acelea care sunt previzibile și își vor pune amprenta pe anul în curs. Cronica internă și externă, date privind organizarea diecezei, rebusuri etc. completează cuprinsul almanahului.

Agenda liturgică

Apare la "Presa Bună" din anul 1993, are peste 450 de pagini, format: 10x14,5 cm. Fiecărei zile i-a fost consacrată o pagină care arată și sfântul zilei. Au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, lecturile biblice ale Liturghiei cu versetul principal, explicații referitoare la Liturghie, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă, scurte comentarii la evanghelia zilei sau gânduri legate de sfântul zilei, anunțuri importante, preoții decedați în decursul anilor etc. Începând cu ediția din 2012, la cererea celor care o folosesc, apare în format mai mare, având dimensiunea de 14x21 cm, iar din anul 2018 a apărut și în formatul 21x29 cm. Din anul 2017 au fost aduse câteva îmbunătățiri: s-au pus trimiterile și versetele și la memoriile obligatorii; s-au introdus celebrările specifice Arhidiecezei Romano-Catolice de București, au fost revizuite unele informații cu privire la preoții decedați.

Calendarul romano-catolic

Apare la "Presa Bună" din 1994, în patru culori, format 34,5x50 cm. În perioada 1990-1993 s-a tipărit la Buzău. Este calendarul obișnuit de perete pe care orice creștin îl așază la loc de cinste pentru a urmări sărbătorile și zilele care amintesc de sfinți. Mai pot fi găsite lecturile pentru fiecare sărbătoare de poruncă, fazele lunii, rogațiunile, precum și date importante.

Calendarul "Cinci pâini de orz"

Calendarul "Cinci pâini de orz" este o traducere din limba italiană: "Cinque pani d'orzo", editat de către Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado, Italia. El apare de mai mulți ani în limbile italiană, germană, rusă, turcă și albaneză, iar în limba română a apărut din anul 2005. Are un format mic, 10x14 cm, cu 744 de pagini, având posibilitatea de a fi fixat ușor pe perete, însă fiind foarte practic și pentru birou. Frazele scurte din fiecare zi sunt din Liturghia zilei după calendarul roman; au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, sfinții zilei. Pe verso fiecărei zile au fost preluate caseta și datele din Agenda liturgică în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă; numai în casetă, la comemorările obligatorii, au fost trecute lecturile proprii. În josul paginii este reluată fraza scurtă din ziua respectivă, însoțită de o scurtă meditație sau comentariu. Din anul 2018, ca o noutate, pe prima pagină, sub versetul principal, s-au pus linii pentru ca cei interesați să noteze sau să programeze diferite lucruri. Preoții răposați au fost mutați pe pagina cu caseta liturgică.

* * *

2. CUM SĂ COMAND CĂRȚI?

Dacă doriți să comandați cărți, intrați pe acest sit la rubrica Servicii/Librăria on-line (www.ercis.ro/libraria) și urmați pașii notați acolo. În cel mult 15 zile veți primi acasă coletul poștal pe care îl veți achita la ridicare.

Cărțile, casetele și CD-urile, precum și alte materiale religioase (icoane, iconițe, medăliuțe, rozarii etc.), în limita stocului disponibil, pot fi procurate direct sau prin comandă:

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

N.B.

1. În prețurile specificate nu sunt incluse taxele poștale. Eventualele modificări ale prețurilor, precum și apariția lucrărilor aflate în pregătire vor fi anunțate periodic prin intermediul revistei "Lumina creștinului". Înainte de a comanda cărțile dorite, vă puteți interesa prin telefon de noile modificări de prețuri.

2. Sistemul "Cartea prin poștă" al Librăriei "Presa Buna" este astfel construit încât dacă dv. completați datele corect pe internet (la adresa www.ercis.ro/libraria) o copie a comenzii pe care o faceți o primiți automat. Aceasta copie înseamnă confirmarea ca veți primi materialele solicitate. Pentru a nu întârzia procesul de expediere, Librăria nu obișnuiește să mai ofere alte confirmări de primire/expediere.

3. Comenzile de cărți nu se pot face pentru adrese din afara granițelor României. Pentru a intra în posesia cărților dorite trebuie să le comandați printr-un prieten, rudă etc. din țară. Poșta Română nu cunoaște sistemul ramburs în afara granițelor (sau nu știe Librăria cum să procedeze).

* * *

E-Book-uri "Presa Bună"

De curând Editura "Presa Bună" a început să dezvolte sectorul de cărți digitale pentru iubitorii de cărți care preferă să citească pe smartphone, tabletă sau computer. Cărțile pot fi achiziționate la un preț mai mic, cititorul putându-le purta mai ușor cu el pe tabletă sau pe smartphone. Începând din anul 2017, pentru cei care folosesc broșura "De la răsărit până la apus" există posibilitatea achiziționării fără taxele poștale care uneori (în special pentru străinătate) înseamnă de patru ori prețul abonamentului.

Cărțile Editurii "Presa Bună" în format electronic sunt puse la dispoziția dv. prin intermediul partenerului Rakuten Kobo Inc.

Pentru a putea descărca gratuit cartea "Rugăciuni", cu plată broșura "De la răsărit până la apus" sau pentru a achiziționa cărți, trebuie să parcurgeți următorii pași:

1. Creați un cont pe portalul www.kobo.com sau prin intermediul aplicației dedicate;

Instalați aplicația kobo pe smartphone, tabletă, computer. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS, Android, Blackberry, Windows și Mac OS;

2. Conectați-vă cu datele dv. în aplicație (pentru conectare puteți folosi și contul de Facebook sau de Google+);

3. Căutați titlul dorit și descărcați-l (toate cărțile cumpărate sunt disponibile pe 5 device-uri conectate cu același cont); nu este necesară instalarea unei alte aplicații pentru a vizualiza cărțile descărcate, indiferent de pe ce device vă conectați.

Pașii 1 și 2 vor fi parcurși o singură dată pentru crearea contului și instalarea aplicației. Pe site-ul www.ercis.ro vor fi anunțate toate titlurile disponibile în format electronic.

Până acum aveți la dispoziție:

Vă dorim o lectură plăcută, rodnică și plină de har!

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat