Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești și Iugani: Serbările cu ocazia Nașterii lui Isus

Așteptat de copii, dorit și primit de toți creștinii, an de an sosește Crăciunul. Acest eveniment a fost marcat de serbările în cinstea Pruncului Isus, care au avut loc la Grădinița "Sfânta Familie" din Gherăești și Grădinița "Sfântul Nicolae" din Iugani, în zilele de 19 și 20 decembrie 2017.

Și în acest an, după mai multe repetiții pentru serbare, copiii din grădinițele noastre au așteptat cu nerăbdare această sărbătoare, fiind implicați pentru a demonstra că pot fi mici actori redând cu lux de amănunt nașterea Mântuitorului. Unii mai timizi, alții mai îndrăzneți, copiii s-au descurcat foarte bine, publicul prezent fiind impresionat de bucuria și puritatea transmisă din sufletele lor curate.

Prin cântece și versurile prezentate, copiii și-au arătat plăcerea de a fi prezenți la grădiniță, de a fi împreună cu colegii și educatoarele lor.

Serbările s-au desfășurat într-un cadru festiv în care au fost implicați și părinții, împărtășind emoțiile copiilor, admirându-i și aplaudându-i.

Sărbătoarea din grădinițele noastre a fost cu totul specială pentru că am avut bucuria de a avea în mijlocul lor oaspeții de seamă: episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă, prezența acestora devenind o tradiție la serbările noastre de Crăciun.

Au fost prezenți la sărbătoare preoții din parohie, surori, domnul primar alți oaspeți.

Preșcolarii grupelor mari împreună cu părinții i-a invitat pe cei prezenți la șezătoare. Copiii, îmbrăcați în costume populare, au încercat să le aducă aminte oaspeților "obiceiul strămoșesc în grai dulce românesc". Fetițe mândre și feciori i-au colindat pe cei mari, i-au încântat prin dans popular și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă: Conform tradiției, copiii-gazde au împărțit colindătorilor mere, nuci și colaci. În timpul șezătorii, copiii, în poezii, au amintit adevăratul sens al Crăciunului: venirea Domnului Cristos între oameni pe pământ.

Copiii grupelor mici au făcut prima lor serbare fiind costumați de sărbătoare și l-au așteptat pe Moș Crăciun cu emoție și teamă. În timpul serbării, copiii au cântat colinde, au dansat și au spus poezii Moșului.

Fiecare copil, pentru că a fost cuminte, a primit cadoul mult așteptat și dulciuri de la episcop. La sfârșitul serbării, copiii au făcut poze cu Moș Crăciun și cu oaspeții de seamă prezenți la sărbătoare.

Episcopii, prin cuvinte de apreciere și încurajare, au scos în evidență munca frumoasă depusă de surori și personalul din aceste grădinițe și i-au îndemnat pe părinți să colaboreze în realizarea unei educații complete și eficiente a copiilor care frecventează aceste grădinițe, dorind tuturor celor prezenți: Sărbători binecuvântate alături de Pruncul Isus!

SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 și 20 decembrie: Gherăești și Iugani: Serbările cu ocazia Nașterii lui Isus


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat