Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la răsărit până la apus, nr. 1-2/2018, format tipărit și digital

Broșura "De la răsărit până la apus", nr. 1-2, ianuarie-februarie 2018 poate fi achiziționată prin abonamente sau în format digital. Meditațiile din aceste luni ale anului 2018 aparțin papei Francisc.

"De la răsărit până la apus" este un itinerar zilnic de meditație și rugăciune pentru tineri și adulți. Broșura împlinește, în ianuarie 2018, 20 ani de când apare în limba română. În anul 2018, 3.637 de preoți, călugări și laici din toată România și nu numai s-au folosit de textele prezentate, fiind un ajutor pentru pregătirea și înțelegerea sfintei Liturghii.

În această broșură, cititorii vor găsi imagini, texte și meditații care-i vor ajuta să aprofundeze care-i vor ajuta să aprofundeze relația lor cu Mântuitorul. Pe coperta acestui număr a fost aleasă o imagine cu un detaliu din Giotto, Ultima cină, Capela Scrovegni, Padova. Este vorba despre apostolul Ioan care are capul plecat la pieptul lui Isus.

Pe ultimele pagini ale broșurii cititorul poate găsi formularul și condițiile de abonament la publicațiile Editurii "Presa Bună" pentru anul 2018.

După lecturile zilei, care sunt luate din noile Lecționare, cititorul poate găsi cunoscutele rubrici: Meditează (gânduri despre lecturi sau despre semnificația sărbătorilor) și Gândul zilei (un verset cu un scurt comentariu). Rubrica Meditează este mai mare, preluând spațiul pe care erau înainte citatele din documentele magisteriului și spațiul pe care era textul din rubrica Reține. Astfel, publicația poate fi utilă pentru meditația personală sau poate fi folosită de preoți pentru pregătirea unor scurte explicații zilnice la Liturghie.

Meditațiile pentru anul 2018 sunt preluate din predicile Sfântului Părinte Francisc rostite în capela "Sfânta Marta" din Vatican sau cu alte diverse ocazii. În zilele în care nu s-a găsit nicio predică de-a papei, meditațiile s-au preluat din alte surse notate la finalul fiecăreia. Anul 2018 este un an în care medităm împreună cu Sfântul Părinte.

Dorința și rugăciunea editorilor este ca paginile acestei broșuri să ajute la creșterea spirituală a celor care participă la sfânta Liturghie și a celor care doresc să parcurgă singuri textele acesteia.

Urarea pe care o adresăm tuturor celor care folosesc această publicație o constituie îndemnul care ne însoțește în acest an liturgic: "Veniți și vedeți" (In 1,39) unde locuiește Mântuitorul.

Broșura poate fi procurată prin abonament (condițiile sunt prezente aici: www.ercis.ro/utile/abonamente2018.pdf sau aici: www.ercis.ro/abonamente).

De asemenea, exista posibilitatea achiziționării broșurii în format digital - (https://store.kobobooks.com/en-us/ebook/de-la-rasarit-pana-la-apus-ianuarie-februarie-2018), putând fi citită cu multă ușurință pe smartphone, tabletă sau computer, fără taxele poștale care în special pentru străinătate înseamnă mai mult de patru ori prețul abonamentului.

Pentru a putea achiziționa broșura în format digital, trebuie să parcurgeți următorii pași:

1. Creați un cont pe portalul www.kobo.com sau prin intermediul aplicației dedicate;

Instalați aplicația kobo pe smartphone, tabletă, computer. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS, Android, Blackberry, Windows și Mac OS;

2. Conectați-vă cu datele dv. în aplicație (pentru conectare puteți folosi și contul de Facebook sau de Google+);

3. Căutați titlul dorit și descărcați-l (toate cărțile cumpărate sunt disponibile pe 5 device-uri conectate cu același cont); nu este necesară instalarea unei alte aplicații pentru a vizualiza cărțile descărcate, indiferent de pe ce device vă conectați.

Pașii 1 și 2 vor fi parcurși o singură dată pentru crearea contului și instalarea aplicației. Pe site-ul www.ercis.ro vor fi anunțate toate titlurile disponibile în format electronic.

Pr. Cornel Cadar

* * *

De la răsărit până la apus, nr. 1-2/2018
Ed. "Presa Bună", 2017, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 268 p., 11 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Un cadou de Crăciun: abonamente pentru 2018


 

lecturi: 42.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat