Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna decembrie 2017

Luna decembrie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 12 (336) al celui de-al XXVIII-lea an, din seria nouă.

Prima copertă prezintă o frumoasă ilustrație de Crăciun, o imagine ce reprezintă nașterea Domnului, însoțită de cuvintele PS Petru Gherghel: "Când sărbătorim Crăciunul, celebrăm acest schimb de daruri. Noi, cei săraci, devenim bogați prin Isus care se face om, ca și noi să putem deveni fiii predilecți ai lui Dumnezeu".

După episodul al XI-lea al rubricii "Emanuel: Dumnezeu este cu noi în cuvântul Domnului și minunatele colinde", din pagina a doua, urmat de rubrica "Mesaj terezian - Urare de Crăciun", publicate de pr. Anton Despinescu, pagina a treia găzduiește scrisoarea pastorală intitulată "Plan pastoral pentru Anul Tinerilor - Recomandări și îndemnuri către comunitățile și către structurile bisericești ale Diecezei de Iași", semnată de păstorul diecezei, PS Petru Gherghel. "În contextul acestei griji a Bisericii pentru tinerele generații, dorim ca și în Dieceza de Iași să crească atenția și dragostea față de tineri, să fie ajutați să își trăiască credința și să fie însoțiți pentru ca vocația la iubire să ia formă concretă în viața de zi cu zi, printr-o serie de alegeri care să conducă la alegerea stării de viață în căsătorie, preoție sau viața consacrată", scrie PS Petru Gherghel în această scrisoare pastorală.

Tot Preasfințitul publică la paginile 17-18 scrisoarea pastorală de Crăciun. "Domnul nostru Isus Cristos s-a făcut sărac, pentru ca, prin el, noi toți să ne îmbogățim" (cf. 2Cor 8,9), este cuvântul scripturistic central ce stă la baza scrisorii. La finalul scrisorii Preasfințitul le urează tuturor un "Crăciun fericit!" și un sincer "La mulți ani!"

La pagina 5 sunt prezentate detalii privind vizita la Iași a delegației de la Cluj, condusă de PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. De asemenea, puteți afla în aceeași pagină detalii despre prezentarea unei cărți în cinstea medicului preot Martin Benedict, lansare ce a avut loc la școala gimnazială din Galbeni, ce îi poartă numele.

Prima parte a unui interviu cu PS Nicolas Brouwet, episcop de Tarbes și Lourdes, poate fi lecturat la paginile 6-7. Interviul, intitulat "Lumea pleacă altfel de la Lourdes!", ne dezvăluie aspecte din viața și vocația preasfinției sale, precum și detalii despre situația vocațiilor și viața de episcop.

La pagina 8 puteți citi articolul scris de prof. dr. Anton Coșa despre un eveniment ce a avut loc la Bacău în cinstea profesorului Dumitru Mărtinaș comemorat cu prilejul celor 120 de ani de la nașterea sa. La pagina 9, realizată de pr. Adrian Blăjuță, puteți afla informații despre vizita Sfântului Părinte în Myanmar și Bangladesh, ce are loc în perioada 27 noiembrie - 2 decembrie. La pagina 10 puteți afla mai multe informații privind cea de-a XI-a ediție a campaniei de solidaritate și strângere de fonduri "Un milion de stele", în aula "Anton Durcovici" din catedrala din Iași.

Pagina 11 găzduiește articolul scris de pr. Cornel Cadar despre suferințele și necazurile pe care pr. Iosif Sescu, decedat anul acesta la 26 octombrie, le-a avut de îndurat în perioada comunismului. În pagina "Mesajul sfinților", dr. Dănuț Doboș publică articolul intitulat "Fericitul Anton Durcovici în anii Primului Război Mondial". La pagina "Sanctuare", pr. Iosif Dorcu publică la rândul său un articol dedicat sanctuarului "Sfânta Fecioară Maria, Mângâietoarea Mâhniților" de la Verdelais, Franța.

La pagina 14 găsim articolul "Crăciunul Cuvântului și al cuvântului", realizat de pr. Felician Tiba. Totodată pot fi regăsite rubricile "Pentru copii", unde se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei". De asemenea, puteți citi și un scurt articol, "De Crăciun să fiți mai buni...", adresat copiilor.

În sfârșit, la pagina 19 puteți citi un articol intitulat "Convertirea la tăcere" scris de pr. Laurențiu Dăncuță, iar în pagina următoare găsiți două poezii de Crăciun. Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23. Revista conține și răspunsuri la întrebările adresate de cititorii noștri și tradiționalul rebus.

Vă invităm să citiți "Lumina creștinului" pentru a cunoaște viața Bisericii
și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVIII, nr. 12 (336), decembrie 2017, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro
 


lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat