Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Calendarul "Cinci pâini de orz" 2018

La Editura "Presa Bună" a apărut Calendarul "Cinci pâini de orz" 2018. Are un format mic, 10x14 cm, cu 744 de pagini, putând fi fixat ușor pe perete, însă fiind foarte practic și pentru birou. Fiecare zi calendaristică este prezentată pe o foaie. Pe verso sunt date importante preluate din "Agenda liturgică 2018", precum și o scurtă meditație.

Calendarul "Cinci pâini de orz" 2018 este o traducere din limba italiană: "Cinque pani d'orzo", editat de către Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado (Italia). El apare de mai mulți ani în limbile italiană, germană, chineză, turcă (XVIII), albaneză (XIII), georgiană (IX), iar în limba română a apărut anul acesta pentru a paisprezecea oară.

Parcurgând paginile calendarului în fiecare zi, vom observa cum cuvântul lui Dumnezeu ni se face cunoscut, ne mângâie, ne purifică, ne dă indicații pentru viață, ne eliberează, ne cere colaborare, ne oferă curaj, seninătate, chei pentru a deschide inimi închise, depozitează în noi iubire, putere și bucurie!

Frazele scurte din fiecare zi sunt din Liturghia zilei după calendarul roman; au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, sfinții zilei.

Pe verso fiecărei zile au fost preluate caseta și datele din Agenda liturgică 2018 în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă.

Sub casetă este redat versetul central din ziua respectivă, însoțit de o scurtă meditație sau comentariu.

În 2018, ca o noutate, pe prima pagină, sub versetul principal, s-au pus linii pentru ca cei interesați să noteze sau să programeze diferite lucruri. Preoții răposați au fost mutați pe pagina cu caseta liturgică.

La pregătirea acestui calendar s-a lucrat cu bucurie și freamăt: bucurie, pentru că este o mare slujire a face să ajungă cuvântul în casa cititorului; freamăt, pentru că această slujire sfântă este slujirea îngerilor și a apostolilor.

Prezentul calendar se dorește a fi un far de lumină pentru noul an care vine!

N.B. Părinții parohi, în urma completării talonului de comandă (www.ercis.ro/utile/) și în limita stocului disponibil, pot ridica de la redacție Calendarul de perete, Agenda liturgică și Calendarul "Cinci pâini de orz". De asemenea, la adresa www.ercis.ro/utile/amintiri2018 pot vedea modelele de amintiri și de autocolante care pot fi date sau lipite pe ușă cu ocazia vizitării familiilor. Acestea pot fi ridicate de la Bacău, Roman, Traian sau de la redacție după 1 decembrie.

Pr. Cornel Cadar

*

Prețul calendarului este extrem de mic. Finanțarea pentru publicare a fost oferită prin grija pr. Vigilio Covi din Fraternitatea "Isus cel Înviat"; o mică parte va fi acoperită de cititorii români prin cumpărarea acestui calendar.

Calendarul poate fi un cadou util și binevenit pe care-l puteți face de sărbători altor persoane, făcând în felul acesta apostolat și contribuind la răspândirea cuvântului lui Dumnezeu.

Comenzile se pot face prin librăria on-line. La prețul calendarului se adăugă cheltuielile poștale. Este de preferat comandarea mai multor exemplare pentru a amortiza cheltuielile poștale.

Cei care doresc să ridice mai multe exemplare direct de la Episcopie (parohiile, congregațiile etc.) vor lua legătura cu Redacția "Presa Bună" (tel. 0232/211527; e-mail: editor@ercis.ro) sau cu sr. Lidia Gherguț (tel. 0766/646635).

* * *

Calendarul "Cinci pâini de orz" 2018
Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado, Ed. "Presa Bună", 2018, 10x14 cm, 744 p., 2 lei

* * *

Acest calendar, în limita stocului disponibil, poate fi procurat prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 110.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat