Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oaspeți de la Cluj în Dieceza de Iași

PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, însoțit de 13 preoți, a vizitat Dieceza de Iași, în perioada 7-9 noiembrie 2017. Oaspeții au fost prezenți în câteva parohii, precum: Vatra Dornei, Cacica și Voievodeasa din nordul Moldovei, au vizitat Seminarul și Episcopia de Iași. Preoții au celebrat sfânta Liturghie, s-au rugat, au vizitat diferite obiective istorice și s-au întâlnit cu păstorul Diecezei de Iași, cu preoți, seminariști și credincioși din Moldova.

Luni seara, oaspeții au ajuns la Vatra Dornei. Marți dimineața au celebrat sfânta Liturghie, după care s-au îndreptat spre Voievodeasa. Marți seara, 7 noiembrie, preoții au mers în pelerinaj la sanctuarul din Cacica, iar miercuri dimineața au celebrat sfânta Liturghie.

Miercuri seara, 8 noiembrie, oaspeții au fost găzduiți de Institutul Teologic din Iași. Joi dimineața au celebrat o Liturghie solemnă în rit bizantin împreună cu seminariștii. La Liturghie a participat și PS Petru Gherghel. În cadrul omiliei, PS Florentin Crihălmeanu și-a exprimat recunoștința față de preoții care au luptat pentru supraviețuirea și înflorirea Bisericii și i-a încurajat pe seminariști în drumul lor spre sfânta Preoție. După Liturghie, episcopul și preoții oaspeți i-au întâlnit pe profesori și seminariști.

Joi, 9 noiembrie, oaspeții au vizitat Episcopia de Iași. Aici episcopul greco-catolic s-a recules în catedrala veche, locul unde odinioară a fost botezat. Oaspeții s-au întreținut cu păstorul Diecezei de Iași și au discutat despre diferite aspecte pastorale din Moldova.

De la Iași oaspeții de la Cluj s-au îndreptat spre Dieceza de Chișinău, în Republica Moldova.

Pr. Cornel Cadar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-9 noiembrie: Oaspeți de la Cluj în Dieceza de Iași

* * *

Despre vizita delegației clujene la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" a fost publicat articolul "Vizita PS Florentin Crihălmeanu și a părinților greco-catolici" pe site-ul www.itrc.ro al institutului.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat