Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Mic dejun cu rugăciune în Palatul Parlamentului

În perioada 7-8 noiembrie 2017, la Palatul Parlamentului din București a avut loc cea de-a douăsprezecea ediție a întâlnirii "Mic dejun cu rugăciune", cu tema: "Integritatea în sfera publică". Au participat circa 300 de persoane, membri ai Parlamentului, oameni ai Bisericii și lideri din administrație, educație, politică, sănătate, afaceri, societate civilă și din alte sfere ale societății românești.

Biserica Romano-Catolică a fost reprezentată de Excelența Sa Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, de pr. Daniel Bulai, din partea Arhiepiscopiei de București, iar la invitația unui deputat a fost reprezentat și Oficiul pentru Pastorația Familiei, din cadrul Curiei diecezane de Iași.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Grupului Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului României.

Dincolo de luările de cuvânt care au avut loc, foarte profunde și la obiect, la întâlnire a luat parte și familia Bodnariu, cea căreia, anul trecut, autoritățile norvegiene i-a luat cei cinci copii, absolut pentru motive banale, fiind înapoiați la începutul acestui an.

Din cuvintele vorbitorilor a reieșit nevoia de implicare a creștinilor în sfera publică. Aceasta nu ar permite ca valorile să fie înlocuite cu nonvalori, iar Dumnezeu ar avea locul pe care îl merită.

În ceea ce privește familia, s-a subliniat încă o dată fundamentarea ei pe planul inițial al lui Dumnezeu, cel care a vrut familia, afirmându-se că nu trebuie să permitem ca familia naturală să fie înlocuită de surogate.

În cele două zile, respectiv 7-8 noiembrie, acolo unde ar fi trebuit să fie centrul ateismului, a fost o oază de prezență divină: rugăciuni, cântece, mărturii, toate într-o atmosferă de comuniune și de respect reciproc între religii și religii, între confesiuni și confesiuni, între oameni și oameni.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-8 noiembrie: București: Mic dejun cu rugăciune în Palatul Parlamentului
 


lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat