Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea europeană Taizé de la Basel

Următoarea întâlnire europeană de tineret va avea loc în orașul Basel (Elveția), între 28 decembrie 2017 și 1 ianuarie 2018. Va fi o nouă etapă a "Pelerinajului de încredere pe Pământ" început de fratele Roger la sfârșitul anilor 1970.

Din 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri intitulată "Pelerinaj de încredere pe Pământ". Acest pelerinaj oferă participanților posibilitatea de a împărtăși credința cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaște realitatea comunităților creștine din țara gazdă, de a se ruga în liniște cu ajutorul cântărilor specifice Comunității din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care își deschid casele și de a participa la diferite ateliere și evenimente.

Basel este un oraș la confluența Elveției cu Germania și Franța. Aici va avea loc a 40-a întâlnire europeană de tineret organizată de Comunitatea din Taizé.

Oficiul pentru Pastorația Tineretului al Diecezei de Iași organizează un grup care să participe la acest eveniment devenit tradițional.

Program

  • 26 decembrie 2017: Plecare din Iași (aprox. ora 5.00), cazare în stil Taizé (izopren și sac de dormit) la Ebenfurth (40 de km de Viena).

  • 27 decembrie 2017: Sfânta Liturghie, mic dejun, vizitarea orașului Viena. Seara plecare spre Basel.

  • 28 decembrie 2017: Sosire la Basel, cazare oferită de organizatori, cina și rugăciunea de seară la halele expoziționale St. Jakobshalle sau St. Jakob-Arena.

  • 29-31 decembrie 2017: Rugăciunea de dimineață în biserica gazdă, apoi discuții în grupuri mici și descoperirea comunității locale; rugăciune de prânz în diferite biserici; prânz la pachet; după-amiază în diferite locuri din oraș: ateliere pe teme de implicare socială, credință și viață interioară, creație artistică; cina și rugăciunea de seară la halele expoziționale St. Jakobshalle sau St. Jakob-Arena.

  • 31 decembrie 2017: întâlniri pe țări. În seara de 31 decembrie, va avea loc o rugăciune de veghe pentru pace în fiecare biserică gazdă, urmată de o "sărbătoare a popoarelor".

  • 1 ianuarie 2018: Participarea la slujba de dimineață în bisericile gazdă locale, prânzul cu familiile gazdă, plecare. Cazare în stil Taizé (izopren și sac de dormit) la Bregenz (Austria).

  • 2 ianuarie 2018: Sfânta Liturghie, mic dejun, vizitarea orașului Salzburg, seara cazare în stil Taizé (izopren și sac de dormit) la Bad Deutsch-Altenburg (Austria), localitatea natală a Fericitului Anton Durcovici.

  • 3 ianuarie 2018: Plecare de la Bad Deutsch-Altenburg, sosire în Iași noaptea târziu.

"Pelerinajul de încredere pe Pământ" se evidențiază prin simplitatea sa. Tinerii vor fi găzduiți în familii din Elveția, Franța sau Germania. Cu toate acestea trebuie să aducă cu ei izopren și sac de dormit. Pe drumul spre Basel și pe traseul de întoarcere acasă cazările vor fi în săli parohiale, în stil Taizé (izopren și sac de dormit).

Acest pelerinaj este destinat tinerilor cu vârsta între 16 și 35 de ani.

Costul este de 500 de lei + 110 euro. Costurile includ taxa de participare (45 de euro), transport, taxe de drum, cazări pe traseu. Costurile nu includ mesele pe traseu, asigurare de călătorie, alte deplasări în afara programului.

Înscrierea se face prin completarea, până la 26 noiembrie 2017, a formularului de aici. Înscrierea va fi luată în considerare numai în urma achitării avansului de 500 de lei până la 30 noiembrie 2017. Avansul nu va fi restituit în cazul unei eventuale retrageri ulterioare.

Alte detalii și informații pot fi obținute de la pr. Felix Roca (tel. 0741/501481, e-mail: pr.felixroca@gmail.com) sau pr. Daniel Iacobuț (tel. 0767/352215, e-mail: pr_danieliacobut@yahoo.it)

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat