Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Traian (NT). Istorie, spiritualitate și bună conviețuire

La Editura "Presa Bună" a apărut cartea Traian (NT). Istorie, spiritualitate și bună conviețuire, scrisă de un grup de cercetători: Dănuț Doboș, Daniela Butnaru, Anton Coșa, Ioan Dănilă, Cătălin George-Fedor, Fabian Doboș, Eduard Patrașcu, Cătălin Gheorghiță Crețu. Cartea este sub egida Departamentului de Cercetare Istorică al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, în format 17x24 cm și are 362 de pagini. Prima copertă ne prezintă o imagine cu biserica în forma actuală.

Cartea oferă informații despre originile catolicilor din localitatea Traian, județul Neamț. Cititorul este purtat de autor printre filele istoriei și ale culturii și spiritualității, pentru a-i oferi acestuia o viziune de ansamblu a evoluției localității Traian. Astfel, autorii vorbesc despre catolicii și ortodocșii din localitate, școală, aspecte cultural-lingvistice, toponimie, antropologie și etnografie.

În "Cuvântul înainte" la această lucrare, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, scrie următoarele:

"Un gând de prețuire întregului colectiv de cercetători, care ne-au oferit acest nou volum ca pe un dar spre cunoașterea trecutului, în același timp un îndemn pentru toți cititorii de a învăța și din această carte drumul neîntrerupt al demnității umane și creștine, după cuvântul Scripturii: «Aduceți-vă aminte de înaintașii voștri și, văzându-le ieșirea lor din lume, urmați-le credința!» (cf. Ev 13,7). (...)

Lucrarea de față - opera unui colectiv de cercetători, specialiști în diverse discipline, sub coordonarea domnului dr. Dănuț Doboș, reprezintă o încercare de evidențiere a parcursului istoric al locuitorilor din Traian, de identificare a valorilor unei comunități care, chiar dacă nu are o istorie lungă, dispune, în schimb, de o sumă de valori și date care sunt, de fapt, un indice de construire a unei noi realități, pe măsura trecutului acestei localități și în lumina simbolisticii numelui pe care satul îl poartă și îl transmite mai departe generațiilor viitoare" (...)

"Cartea se adresează în special celor din localitatea Traian, dar orice cititor dornic să cunoască mai multe despre catolicii din Moldova este îndemnat să o citească, găsind aici relatări unice și mărturii personale care dau gust lecturii".

Prezenta lucrare este dedicată Înaltpreasfințitului dr. Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, originar din localitatea Traian.

"Historia est magistra vitae!" - "Istoria este învățătoarea vieții!"

Lectură plăcută!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Traian (NT). Istorie, spiritualitate și bună conviețuire
Dănuț Doboș, Daniela Butnaru, Anton Coșa, Ioan Dănilă, Cătălin George-Fedor, Fabian Doboș, Eduard Patrașcu, Cătălin Gheorghiță Crețu, Ed. "Presa Bună", 2017, ISBN 978-606-8116-79-2, 17x24 cm, 362 p., 34 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 73.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat