Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor": 4/104 pe anul 2017

Revista trimestrială "Isus, prietenul copiilor" a ajuns la ultimul număr pe anul 2017. Acest număr (4/104) este pătruns de amintirea momentelor frumoase de la sfârșitul verii, de spiritul Crăciunului, de venirea Pruncușorului și de bucuria care se naște în sufletele noastre cu această ocazie.

Încă de la început suntem introduși în atmosfera Crăciunului prin intermediul ilustrațiilor de pe copertă, care ni-l prezintă pe micuțul Pruncușor adorat de păstori și magi. În locul lor putem și trebuie să fim și noi, pentru că ei reprezintă întreaga omenire adunată în jurul lui Isus. Fiecare trebuie să-i prezentăm lui Isus, după îndemnul imaginii de pe coperta revistei, darul inimii noastre curate.

La pagina 3, în editorial, PS Petru Gherghel, adresându-se copiilor, îi invită să se pregătească așa cum se cuvine pentru venirea Pruncușorului, care caută un loc primitor în inima fiecărui om. Mesia este oaspetele nostru ceresc care vine pentru a ne aduce pacea și bucuria sinceră și adevărată. "Isuse, vino și adu copiilor noștri cuminți și bravi bucuria ta din ceruri", au fost cuvintele din finalul editorialului.

La paginile 4-6, în rubrica "Scriptura și viața", putem găsi continuarea episodului Iosif și frații săi (II).

La rubrica "Istorioare interesante", de la paginile 7-8, găsiți continuarea istorioarei care îl are ca subiect pe Don Bosco (IV).

Rubrica "Personaje biblice" de la pagina 9 prezintă succint începutul istoriei lui Iosif, fiul lui Iacob, din Vechiul Testament.

"Să cunoaștem" este titlul rubricii de la paginile 10 și 11. La pagina 10, pr. Alexandru Percu, misionar în Coasta de Fildeș, împărtășește modul în care oamenii, în special copiii din Djébonoua, trăiesc perioada Crăciunului. La pagina 11, pr. Adrian Blăjuță face o scurtă introducere și prezentare a ceea ce va însemna și reprezenta Sinodul Episcopilor de anul viitor dedicat tinerilor și care va avea tema: "Tinerii, credința și discernământul vocațional". Copiii, care la rândul lor vor fi tineri mai târziu, sunt invitați să se roage pentru reușita sinodului și, mai ales, pentru ca tinerii să-și descopere cât mai fidel vocația.

La pagina 12 se află binecunoscutul concurs "Cine a citit?" De asemenea, sunt prezentați câștigătorii ediției trecute și premiile pentru concursul acestui număr.

La pagina 13 este prezentată a treia parte a unui rebus intitulat "Colinde de Crăciun", realizat de pr. Emanuel Imbrea, precum și dezlegarea rebusului din numărul trecut.

La pagina 14 se află două jocuri cu specific de Crăciun, și câteva glume.

Pagina 15 este dedicată unui dialog cu copiii care au scris la redacția revistei. Aici pot fi citite câteva gânduri și răspunsurile la întrebările acestora.

Pe coperta ultimă este o poezie care se numește "Acolo-n freamătul mulțimii" scrisă de un autor necunoscut, iar pe fundal este o imagine cu un presepiu, adică o reprezentare a nașterii lui Mesia.

Tuturor cititorilor și prietenilor revistei "Isus, prietenul copiilor" le urăm lectură plăcută!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

"Isus, prietenul copiilor"
Ed. Presa Bună", ISSN 1453-4010, anul XXVII, nr. 4 (104), decembrie 2017, 16 p., 2,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Pentru abonamente la revista "Isus, prietenul copiilor" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 51.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat