Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli (Italia): Comunitatea catolică românească își sărbătorește arhanghelii

Duminică, 1 octombrie 2017, catolicii români din Ladispoli și împrejurimi, în straie de sărbătoare, s-au adunat cu mic și mare pentru a sărbători împreună hramul comunității: sfinții arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael.

Pentru a trăi cât mai intens această zi, am dorit să o pregătim atât prin recitarea novenei cât și prin pregătirea sufletească necesară, pentru ca bucuria hramului să fie cât mai intensă și rodnică. De aceea, pentru a favoriza o participare mai numeroasă a credincioșilor, sărbătoarea amintită în calendar pe 29 septembrie, a sărbătorit-o în duminica succesivă.

Liturghia solemnă a hramului, care a început la ora 9.30, în biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Ladispoli, a fost celebrată de pr. Marcelin Blaj, la care au concelebrat preoții: Marian-Iulian Șchiopu, Dan Vătămănelu, Isidor Mârț și Adrian Chili. În timpul sfintei Liturghii, pentru toți aceia care au dorit, pr. Claudiu Ilieș a fost disponibil la scaunul de spovadă.

După proclamarea Evangheliei, cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Marian-Iulian Șchiopu care ne-a vorbit despre puterea mijlocitoare a sfinților arhangheli de ocrotire, speranță și vindecare. Plecând de la lecturile sfinte părintele ne-a amintit că slujitorii care se înfățișează în fața tronului lui Dumnezeu sunt sau ar trebui să fie animați de aceste laturi ale vieții de credință pe care le-au trăit și fructificat în viața proprie pentru ca mai apoi, la judecată, acestea vor fi decontate și contate pentru a intra și a vedea slava lui Dumnezeu. Apoi ne-a vorbit despre uimirea lui Nicodim din evanghelie, legată de faptul că Domnul deja îl cunoștea dinainte ca să-l fi văzut; primind și noi invitația de a ne "uimi" și de a ne recunoaște viața de până acum, îngenunchind în fața tronului milostivirii lui Dumnezeu. În final ne-a vorbit despre profeția papei Leon al XIll-lea care ne încurajează să nu încetăm să luptăm împotriva celui rău și să o rugăm pe Sfânta Fecioară (de la Fatima, a cărui centenar îl sărbătorim anul acesta) să prezinte cererile noastre în fața Mântuitorului. Am cerut cu toții harul să fim mereu statornici și demni de o viață bună de credință, purtând mereu bucuria vestirii împărăției lui Dumnezeu în inima noastră.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Adrian Chili, păstorul acestei comunități, a mulțumit bunului Dumnezeu pentru darul de a ne uni ca o familie în jurul altarului pentru a sărbători și anul acesta hramul împreună. A dorit să mulțumească tuturor pentru felul în care au înfrumusețat această sărbătoare: preoților oaspeți, corului, copiilor, celor care au pregătit biserica și tuturor celor care în tăcere și rugăciune au făcut ca această sărbătoare să fie nu doar frumoasă, ci și plină de har și binecuvântare.

Pr. Adrian Chili

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Ladispoli (Italia): Comunitatea catolică românească își sărbătorește arhanghelii


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat