Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut Agendă liturgică 2018

Păstrând formatul A5: 14x21 cm și A4: 21x29 (cusută, 422 de pagini), la Editura "Presa Bună" de curând a văzut lumina tiparului Agenda liturgică 2018.

Pentru anul 2018 au fost păstrate îmbunătățirile de anul trecut: s-au pus trimiterile și versetele și la memoriile obligatorii; s-au introdus celebrările specifice Arhidiecezei Romano-Catolice de București, au fost revizuite unele informații cu privire la preoții decedați. Câteva zeci de exemplare au fost scoase în format A4.

Pentru Agenda liturgică 2018 fiecărei zile i-a fost consacrată o pagină care arată ziua și sfântul zilei. Fiindcă orice zi diferă prin natura sa liturgică au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii... Pentru fiecare zi sunt notate lecturile biblice ale Liturghiei corespunzătoare. După recomandarea Bisericii, alegerea lecturilor s-a făcut conform principiului lecturii continue. Veți găsi apoi explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă. A fost lăsat un spațiu alb suficient pentru ca acela care o folosește să noteze diferite lucruri.

Pentru a fi călăuziți în trăirea Liturghiei, este redat versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi. În josul paginii au fost selecționate pentru fiecare zi scurte, dar semnificative texte de reflecție: comentarii la Evanghelia zilei sau gânduri legate de sărbătoarea, solemnitatea sau comemorarea din ziua respectivă.

Informații importante, preoții decedați în decursul anilor, note liturgice, intenții de rugăciune pentru fiecare lună pot fi găsite la ziua respectivă, la început sau în ultima parte a agendei. În ultima parte veți găsi, de asemenea, Rânduiala sfintei Liturghii cu Rugăciunea euharistică II și III.

Pe coperta Agendei pentru anul 2018 se află o imagine cu un detaliu din Giotto, Ultima cină, Capela Scrovegni, Padova. Este vorba despre apostolul Ioan care are capul plecat la pieptul lui Isus.

Agenda vine în sprijinul celor care o folosesc, indicând timpurile și importanța lor liturgică pentru a le umple cu disponibilitatea noastră. Ea poate să ajute la găsirea martorilor credinței, la înțelegerea urgenței noii evanghelizări, la trăirea credinței în familie și în societate și la arătarea chipului lui Cristos celor din jurul nostru.

Am început început un an dedicat tinerilor, în care suntem chemați să medităm răspunsul pe care îl dă Mântuitorul: "Veniți și vedeți", la întrebarea a doi tineri: "Învățătorule, unde locuiești" (In 1,38-39). Biserica propune în liturgia duminicală a anului Evanghelia după Marcu - Evanghelia slujitorului. Vom avea ocazia să-l descoperim pe "Cel care slujește", care nu a venit ca să fie slujit, ci ca să slujească și să-și dea viața ca răscumpărare pentru mulți" (Mc 10,45).

Pr. Cornel Cadar

N.B. Părinții parohi, în urma completării talonului de comandă (www.ercis.ro/utile) și în limita stocului disponibil, pot ridica de la redacție (începând cu 10 noiembrie 2017) Calendarul de perete, Agenda liturgică și Calendarul "Cinci pâini de orz". De asemenea, la adresa www.ercis.ro/utile/amintiri2018 pot vedea modelele de amintiri și de autocolante care pot fi date sau lipite pe ușă cu ocazia vizitării familiilor.

* * *

Agendă liturgică 2018
Ed. "Presa Bună", 14x21 cm, 424 p., 25 lei
Ed. "Presa Bună", 21x29 cm, 424 p., 40 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat