Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Un drum în patru etape

Anticipăm prezentarea scrisă de papa Francisc pentru noua ediție a Catehismului Bisericii Catolice (Città del Vaticano - Cinisello Balsamo, Libreria editrice vaticana - Edizioni San Paolo, 2017, 1716 pagini) publicată cu un inedit comentariu teologico-pastoral și cu introducerea îngrijită de arhiepiscopul președinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.

Catehismul Bisericii Catolice se prezintă ca un drum care prin patru etape permite să se perceapă dinamica credinței. Se deschide cu dorința oricărui om care poartă în sine dorința spre Dumnezeu și se încheie cu rugăciunea, ca expresie a unei întâlniri în care omul și Dumnezeu se privesc, își vorbesc și se ascultă. Viața de har, exprimată îndeosebi în cele șapte sacramente, și stilul de viață a credinciosului ca o vocație de a trăi după Duh, sunt celelalte două etape necesare pentru a înțelege în plinătate identitatea credincioasă ca discipol misionar al lui Isus Cristos.

La încheierea celei de-a 25-a aniversări a constituției apostolice Fidei depositum, cu care se încredința credincioșilor Catehismul Bisericii Catolice, semnată simbolic de sfântul Ioan Paul al II-lea la 11 octombrie 1992, la a treizecea aniversare a începerii Conciliului Ecumenic al II-lea din Vatican, publicarea acestei noi ediții, în care împreună cu Catehismul Bisericii Catolice se prezintă un Comentariu teologico-pastoral, este de mare ajutor pentru a intra tot mai mult în înțelegerea misterului credinței.

Catehismul Bisericii Catolice devine în acest mod o ulterioară mediere prin care să se promoveze și să se susțină Bisericile particulare în toată lumea în angajarea de evanghelizare ca instrument eficace pentru formarea mai ales a preoților și cateheților. Îmi doresc ca să poată fi cunoscut și utilizat pentru a valoriza cât mai bine marele patrimoniu de credință din acești două mii de ani ai istoriei noastre.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat