Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Traian: Cursul anual de formare pentru președinții parohiali ai Acțiunii Catolice

În perioada 13-15 octombrie 2017 a avut loc la Centrul Gaudium et Spes din Traian cursul anual de formare pentru președinții parohiali ai Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași. Tema sub care au stat atelierele din cadrul cursului este tema noului an asociativ: Acțiunea Catolică, dar și misiune pentru TINE(ri), inspirată de motoul "Vei merge la toți cei la care te voi trimite" (Ier 1,13).

Cursul pentru președinții parohiali a început în seara de vineri, cu participarea la sfânta Liturghie și apoi cu activități de cunoaștere și colaborare. Tinerii și adulții au avut ocazia să se împrietenească și să pornească împreună cu mai multă încredere la drumul pe care l-a deschis misiunea asumată în parohie.

Ziua de sâmbătă fost caracterizată de o muncă intensă, bogată și folositoare pentru responsabilitatea participanților în grupul parohial. În prima parte a zilei, părintele Felix Roca, asistent spiritual general, a vorbit celor prezenți despre semnificația temei anului asociativ și despre toate cele câte le implică. În mijlocul zilei a stat sfânta Liturghie, o adevărată sărbătoare și o bucurie de a se aduna în fața lui Isus responsabilii parohiali din întreaga dieceză.

În cea de-a doua parte a zilei, munca a fost structurată în două ateliere de lucru. Astfel, pe rând, fiecare a putut să învețe mai multe despre valoarea grupului de Acțiune Catolică și despre specificul și resursele acesteia, precum și despre cum să își finanțeze activitățile prin tehnici de fundraising și implicare activă comunității. Participarea la adorația euharistică a fost, fără îndoială, de o profunzime aparte. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o serată a provocărilor, unde fiecare și-a pus la dispoziție dinamismul, creativitatea și spiritul de echipă.

Dimineața zilei de duminică a fost rezervată concluziilor, evaluării și aprecierilor efortului pe care președinții parohiali l-au depus pentru a fi prezenți la această întâlnire și a încerca să învețe cât mai multe pentru o activitate fructuoasă în parohiile lor. Sfânta Liturghie a încununat activitatea de la Traian.

Mai multe detalii despre această activitate puteți citi aici: http://www.aciasi.ro/actiunea-catolica-dar-si-misiune-pentru-tineri/

Raluca Cocuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-15 octombrie: Traian: Cursul anual de formare pentru președinții parohiali ai Acțiunii Catolice


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat