Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Lansarea site-ului Oficiului pentru Pastorația Universitară

Odată cu împlinirea a 15 ani de existență, Oficiul pentru Pastorația Universitară din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, a lansat site-ul propriu, www.opuis.ro, cu binecuvântarea PS Petru Gherghel, duminică, 15 octombrie 2017, după Liturghia de deschidere a noului an universitar, 2017-2018. Prin această inițiativă misionară, oficiul dorește să răspândească și în mediul on-line Cuvântul Domnului, acesta putând fi întâlnit în toate activitățile studențești care au loc de-a lungul anului universitar.

Importanța formării religioase este fundamentală pentru orice creștin, dar universitarii, atât profesorii cât și studenții, reprezintă un grup special, chemat să înțeleagă, atât cât se poate, "misterul credinței", pe de o parte, iar pe de alta, să ducă mai departe "lupta cea bună", o luptă care în ultimii ani s-a întețit, transferându-se în mediul on-line.

Noul site este o oportunitate, o cale ușoară și sigură, pentru universitarii care doresc să-și mențină vie credința și să practice în mod constant caritatea. Aceste două virtuți sunt "aripile" cu ajutorul cărora Cuvântul Domnului va ajunge, prin intermediul tehnologiei, la sufletelor credincioșilor care au nevoie și doresc să-și hrănească speranța. Așadar, credința, speranța și dragostea! Aceste virtuți teologale, necesare pentru mântuirea fiecărui om, pot fi de acum întâlnite în textele și fotografiile pe care site-ul Oficiului pentru Pastorația Universitară tocmai l-a lansat.

Întrucât "orice început este greu", apelăm la bunăvoința vizitatorilor acestui site, rugându-i să trimită pe adresa de e-mail toate criticile constructive, observațiile și eventualele propuneri, astfel încât acest instrument să devină util pentru toți cei interesați de cunoașterea lui Dumnezeu și de propria mântuire.

Pr. Fabian Doboș,
capelan universitar


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat