Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul Parohiei "Sfânta Cruce"

"Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât l-a dat pe Fiul său, unul născut, pentru ca oricine crede în el, să nu moară, ci să aibă viața veșnică". Acest citat a fost central pentru sărbătoarea hramului Parohiei "Înălțarea Sfintei Cruci" din Bacău. Sfânta celebrare, din ziua de 17 septembrie 2017, a fost prezidată de părintele decan, Isidor Dâscă, împreună cu 29 de preoți.

Credincioșii au venit cu mic cu mare încât biserica a devenit neîncăpătoare. Încă de la începutul sfintei Liturghii, părintele decan a afirmat următoarele cuvinte: "Crucea e semnul victoriei". Acest fapt a fost întărit de părintele predicator, Cristinel Fodor, asistent spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. A făcut o prezentare a istoriei sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci ce are la bază găsirea unor bucăți din lemnul crucii de către sfânta Elena, mama împăratului Constantin și câștigarea luptei romanilor împotriva perșilor pentru a recupera acele bucăți ce au fost trimise la Ierusalim. Apoi predica a pus accent pe iubirea infinită a lui Dumnezeu ce și-a trimis Fiul pentru răscumpărarea lumii. Lui Isus îi sunt pironite mâinile și picioarele pentru păcatele ce le-am înfăptuit cu acestea. Într-adevăr, crucea este salvarea omenirii, dar de cele mai multe ori este ascunsă de aproapele și se tinde a pierde lupta cu păcatul. La sfârșitul predicii comunitatea a fost invitată să mediteze la misterul Înălțării Sfintei Cruci ce se refera la învierea lui Isus Cristos din morți și la înălțarea lui la cer.

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele paroh, Iosif Comorașu, a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la realizarea acestui minunat eveniment.

Să-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru harurile ce le-a revărsat asupra noastră și pentru că a avut grijă ca aceasta sărbătoare sa decurgă frumos.

Ne închinăm ție, Cristoase, și te binecuvântăm. Căci prin sfânta ta cruce ai răscumpărat lumea!

Andreea Bisoc

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe site-ul Parohiei "Sfânta Cruce" din Bacău: www.sfantacrucebacau.ro.


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat