Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Un "DA" definitiv spus lui Cristos

Vineri, 8 septembrie 2017, în sărbătoarea Nașterea Sfintei Fecioare Maria, în cadrul sfintei Liturghii, de la ora 10.30, prezidată de către PS Aurel Percă, însoțit de un grup de preoți, sora Brigita Sabina Brandiu, din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", a depus voturile perpetue, în biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iugani.

La picioarele altarului stăruiau cuvintele "În mâinile lui am pus viața mea!", biserica fiind împodobită de sărbătoare.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh, Petru Blaj, i-a salutat pe toți cei prezenți, exprimându-și bucuria că această sărbătoare a fost aleasă să fie în comunitatea din Iugani, fiind alături de sora Brigita care își manifestă public dăruirea ei totală lui Dumnezeu.

În cadrul ritului profesiunii călugărești, sora Brigita fost chemată pe nume de sr. Regina Horvat superioara generală. PS Aurel Percă a întrebat-o pe sora Brigita conform ritualului despre acceptul consacrării ei, ea răspunzând: "Cer să-l urmez pe Cristos ca mirele meu în Institutul Diecezan «Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot» și să înaintez în propunerea mea până la moarte".

În cadrul omiliei, PS Aurel Percă a subliniat faptul că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi iar pentru îndeplinirea acestui plan este nevoie de răspunsul nostru precum și despre rolul Mariei în viața Bisericii, propunând-o ca model de slujire și iubire pentru persoanelor consacrate.

Liturghia a continuat cu ritualul consacrării perpetue: un dialog între celebrant și sora care voia să se dedice lui Dumnezeu, continuând cu intonarea Litaniei tuturor sfinților. În fața episcopului, sora a rostit formula profesiunii apoi a fost depusă pe altar. A urmat sfințirea și înmânarea inelului prin cuvintele: "Primește acest inel ca semn al apartenenței tale la Isus Cristos, Fiul Tatălui veșnic. Poartă-l cu fidelitate ca să ajungi la nunta veșnică din ceruri" .

La finalul celebrării, sora i-a mulțumit lui Dumnezeu, PS Aurel Percă, superioarei generale, tuturor surorilor din institut, familiei și binefăcătorilor precum și comunității din Iugani, pentru susținere pe drumul vocației.

SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Iugani: Un "DA" definitiv spus lui Cristos


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat