Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare: Duh ceresc, duh al dragostei dumnezeiești, vino și ne luminează viața!

Parohia Ștefan cel Mare împreună cu filiala din Capăta a avut bucuria și harul de a celebra sacramentul sfântului Mir în două momente diferite, duminică, 17 septembrie 2017, în respectivele biserici din cele două mici localități: Ștefan Cel Mare și Capăta.

Două sate s-au trezit de dimineață cu o mare emoție, bucuria tinerilor candidați care îndelung s-au pregătit participând la orele de Catehism, încercând să aprofundeze acest mare "far al vieții", pe Duhul Sfânt, primit la sfântul Botez, iar acum chemați să spună "da-ul" lor individual în a trăi credința: "Da, vreau să trăiesc ca creștin; da, vreau să încep să fac primii pași ca apostol al lui Cristos".

Preasfințitul episcop auxiliar Aurel Percă, în predica sa, i-a îndemnat pe copii ca, de acum, prin darul Duhului Sfânt, ei înșiși să devină "mici apostoli" pe străzile satului, la școală, în familie și oriunde, pentru a vesti iubirea lui Dumnezeu. Fețele adolescenților radiau bucuria acestui moment și-ți spuneau din priviri că este minunat să devii "apostol".

În biserica "Sfânta Cruce" din Capăta, care celebra și propriul hram, s-au strâns în jurul altarului, pentru a primi acest mare dar prin mâinile Preasfințitului Aurel Percă, 10 adolescenți, la ora 9.30, duminica, iar alți 20 de adolescenți au trăit aceeași experiență la ora 11.30, în biserica parohială din Ștefan cel Mare.

Strângându-se în jurul păstorului diecezan, bucuria credincioșilor era vizibilă, se simțea acea bucurie din evanghelie când, în parabola oiței pierdute, păstorul le lasă pe cele 99 și merge să caute pe cea pierdută și apoi face sărbătoare. Vizita Preasfințitului în aceste mici comunități departe de centrul urban a adus acea bucurie, de a se simți iubit, căutat, chemat și în același timp trimis în a trăi iubirea lui Dumnezeu exact cum Isus ne-a lăsat exemplu.

Adolescenții care au primit sfântul Mir, însoțiți de părintele paroh Marcelin Chelaru și de Surorile Benedictine ale Divinei Providențe, care activează în comunitatea din Capăta, pot doar să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru toate darurile și să invoce în continuare ca acest Duh al iubirii să călăuzească și să conducă viața acestor copii în a deveni zi de zi "mici apostoli", mărturisind iubirea lui Dumnezeu cu viața lor.

Sr. Tereza

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 septembrie: Ștefan cel Mare și filiala Capăta: Administrarea sacramentul sfântului Mir


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat