Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Chemare dublă la lucru și răsplată

Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos a primit vizita PS Petru Gherghel, duminică, 24 septembrie 2017, însoțit de pr. Cristian Diac.

Duminică, 24 septembrie 2017, în prezența, surpriză, a Preasfinției sale episcop Petru Gherghel, la slujba duminicală a comunității din Târgu Frumos, în cuvântul de învățătură s-a auzit mereu îndemnul de a lucra în via Domnului, indiferent de timpul când ne-am hotărât să-i slujim, convinși fiind că răsplata Domnului va urma nemărginitei sale iubiri, infinitei sale milostiviri, nemăsuratei sale îndurări pentru a locui în lăcașurile pregătite, în împărăția cerului, celor care au lucrat pentru mântuirea lor, dar în mod cu totul special, pentru mântuirea aproapelui sau celor aflați în situații de boală, lipsuri spirituale și material.

Citând din profetul Isaia, din prima lectură de astăzi: "Gândurile mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile mele. Cât de înălțate sunt cerurile față de pământ, la fel de înălțate sunt căile mele față de căile voastre și gândurile mele față de gândurile voastre". Preasfințitul a întărit adevărul că nimeni nu trebuie să vadă cu ochi răi faptul că Dumnezeu este bun, că aduce, că angajează și că plătește celor dintâi lucrători și celor din urmă, tot un dinar.

Psalmul responsorial ne-a adus prin reflecția Preasfinției Sale că "Domnul este îndurător și plin de dragoste, el este îndelung răbdător și plin de îndurare; Domnul este bun față de toți, el își arată dragostea față de orice făptură".

Parabola evangheliei de astăzi arată, fără contestări, că împărăția cerului, simbolul dinarului, nu are "cenzură", că toți cei care lucrează din iubire pentru Isus și aproapele său vor avea parte de răsplată veșnică. Concluzia meditație pentru fiecare dintre noi a fost să lucrăm cu dragoste, în via Domnului.

Părintele paroh, Mihail Daniel Farcaș, a mulțumit, la încheierea sfintei Liturghii, Preasfinției Sale, pentru onoarea acordată, de a întări comunitatea în a avea curajul, indiferent de vârstă, de slăbiciunile personale să se angajeze cu credință, speranță și iubire, în lucrarea Domnului.

Întâlnirea cu comunitatea, de după sfânta Liturghie, a întărit atașamentul păstorilor pentru "turmă", iconițele oferite au constituit tot atâtea angajamente, pentru a trăi Evanghelia, prin exemplul personal, zi de zi.

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 septembrie: Târgu Frumos: Chemare dublă la lucru și răsplată


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat