Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Administrarea sacramentului Mirului

Duminică, 20 august 2017, 234 de copii și tineri din Parohia "Trupul și Sângele Domnului" Gherăești au primit sacramentul sfântului Mir prin mâinile Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, și ale Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Copiii și tinerii candidați la sacramentul sfântului Mir, împreună cu întreaga comunitate, i-au primit pe cei doi episcopi ai diecezei noastre într-o atmosferă de mare sărbătoare.

Sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru, a început la ora 10:30, în cadrul căreia candidații pentru sacramentul Mirului au cântat, au citit lecturile și rugăciunea credincioșilor. Ca semn de mulțumire pentru darurile primite de la Duhul Sfânt, la ofertoriu, o parte dintre cei miruiți au adus în fața altarului câteva daruri frumoase, printre care o colivie cu șapte porumbei albi și un tablou mare cu fotografiile fiecărui candidat la sacramentul Mirului.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Aurel care a explicat, într-un mod dialogat, misiunea la care suntem chemați prin revărsarea Duhului Sfânt.

Momentul culminant și plin de emoții atât pentru cei care urmau să primească Mirul, dar și pentru nași, a fost ungerea cu sfânta crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos și astfel putem să mărturisim cu tărie credința creștinească.

La sfârșitul sfintei Liturghii, un reprezentant al copiilor care au primit mirul a ținut cuvântul de mulțumire, rugându-l, în încheiere, pe Duhul Sfânt să rămână mereu în inimile lor și să-i ajute să fie adevărați fii ai Bisericii care își trăiesc, își apără și își mărturisesc credința.

Pr. Valerică Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 august: Gherăești: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 53.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat