Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tweet al papei: "Violența oarbă a terorismului să nu mai găsească spațiu în lume"

De Salvatore Cernuzio

"Mă rog pentru toate victimele atentatelor din aceste zile. Violența oarbă a terorismului să nu mai găsească spațiu în lume". Papa Francisc încredințează celor 140 de caractere de la Twitter emoția și solidaritatea sa pentru victimele teribilului atentat de joia trecută la Barcelona, precum și pentru uciderea sângeroasă la Ouagadougou, în Burkina Faso, și atacul la Turku, în Finlanda. De la contul său în nouă limbi @Pontifex, urmărit de 36 de milioane de followers, lansează așadar un apel de a pune capăt acestei strategii a terorii care vrea să destabilizeze lumea, pacea, dialogul dintre popoare și religii.

Deja ieri în telegrama pentru tragedia de la Ramblas adresată cardinalului Juan José Omella, angajat toată ziua să viziteze în spital sutele de răniți din cursa nebună a furgonetei, Bergoglio a stigmatizat cu vigoare acest "act inuman" de "violență oarbă" care, a subliniat el, "îl ofensează grav pe Dumnezeu".

Astăzi gândul său nu s-a oprit însă numai la cei 13 morți din orașul catalan ci a mers și la cele două persoane înjunghiate ieri după-amiază în timpul atacului din piața din Turku, al cincilea oraș din Finlanda, la sud-estul țării scandinave, în timpul căruia au fost răniți opt trecători (între care o femeie italiană). Precum și la cei 18 morți și cei 10 răniți din măcelul petrecut la Ouagadougou, în Burkina Faso, în seara zilei de duminică, 13 august 2017, când un comando jihadist - unul dintre multele care infestează regiunea africană - a deschis focul împotriva clienților dintr-un restaurant turcesc.

Victime ale unei "violențe oarbe" care - așa cum a avut deja ocazia să afirme pontiful în Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii 2017 - este "profanare a numelui lui Dumnezeu" care, niciodată și chiar niciodată, "nu poate justifica" moartea persoanelor nevinovate.

(După Vatican Insider, 19 august 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat