Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Parolin în misiune în Rusia de la 21 la 24 august, la Soci întâlnirea cu Putin

De Iacopo Scaramuzzi

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului, va vizita Rusia de luni, 21, până joi, 24 august 2017: la puține zile de la plecare Sala de Presă a Sfântului Scaun confirmă oficial călătoria și furnizează datele exacte și etapele călătoriei. Principalul colaborator al papei Francisc va întâlni chiar în ziua sosirii sale la Moscova, luni 21 august, pe "ministrul de externe" al Patriarhiei Ortodoxe de Moscova și a tuturor Rusiilor, mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, în ziua următoare, 22 august, îl va întâlni dimineața pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov și după-amiază pe patriarhul rus Chiril.

Miercuri, 23 august, cardinalul din Veneto va zbura la Soci, pe litoralul estic al Mării Negre, pentru a-l întâlni pe președintele rus Vladimir Putin în dacea (casă de vacanță în Rusia) sa. Joi, 24 august, Parolin se va întoarce la Roma. În diferitele colocvii vor figura printre altele tematici "referitoare la situația internațională și, îndeosebi, căutarea de soluții pașnice la conflictele în desfășurare, cu atenție deosebită față de aspectele cu caracter umanitar".

Nota vaticană informează că secretarul de stat va merge în vizită în Federația Rusă, la invitația autorităților țării. Va fi însoțit de monseniorul Visvaldas Kulbokas, consilier de nunțiatură, oficial de la Secțiunea pentru Raporturile cu Statele din Secretariatul de Stat.

"Scopul vizitei - subliniază nota - este să întâlnească cele mai înalte autorități civile și vârfurile Bisericii Ortodoxe Ruse. Va fi și ocazie pentru a manifesta apropierea spirituală a papei de comunitatea catolică locală. În diferitele colocvii, în afară de tematici referitoare la chestiunile de interes bilateral, figurează cele referitoare la situația internațională și, îndeosebi, căutarea de soluții pașnice la conflictele în desfășurare, cu atenție deosebită față de aspectele cu caracter umanitar".

Nota precizează că programul de luni, 21 august, prevede o reuniune a cardinalului cu episcopii catolici din țară iar, seara, Sfânta Liturghie în catedrala "Neprihănita Zămislire" din Moscova, urmată de un moment de împărtășire cu reprezentanții clerului și ai laicatului. În aceeași zi este prevăzut un colocviu cu mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relațiile Externe al Patriarhiei de Moscova.

Ziua de marți, 22 august va fi dedicată unei sesiuni de lucru cu ministru afacerilor externe Serghei Lavrov, iar, după-amiază, vizitei la patriarhul Chiril de Moscova. Miercuri, 23 august, secretarul de stat va merge la Soci pentru o întâlnire cu președintele Vladimir Putin. Joi, 24 august, înainte de amiază se va întoarce la Roma.

(După Vatican Insider, 18 august 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat