Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (catedrală): Liturghia de hram

Hramul catedralei "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a fost celebrat marți, 15 august 2017, printr-o Liturghie pontificală prezidată de ÎPS Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova. Celebrarea a început la ora 18.30, în jurul altarului fiind prezenți PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, aproximativ 25 de preoți si numeroși credincioși din Iași.

Solemnitatea "Adormirea Maicii Domnului" a însemnat pentru credincioșii din Iași trei momente de bucurie, și anume: hramul catedralei, prezența nunțiului și ziua de naștere a PS Aurel Percă. Corul mare al catedralei dirijat de pr. Ciprian Antălucă a animat celebrarea liturgică.

La începutul celebrării, PS Petru i-a salutat pe cei prezenți, i-a spus bun venit Mons. Buendía și a vorbit despre importanța solemnității "Adormirea Maicii Domnului".

La predică, ÎPS Buendía le-a transmis celor prezenți salutul papei Francisc, care i-a asigurat de afecțiunea lui și de unirea cu ei prin rugăciune. Excelența Sa a vorbit celor prezenți despre exemplul Mariei în ceea ce privește slujirea. Maria a primit cuvântul lui Dumnezeu, s-a abandonat în mâinile providenței lui Dumnezeu și l-a slujit toată viață pe Dumnezeu în aproapele. Privind la exemplul mamei noastre, i-a îndemnat nunțiul pe cei prezenți, fiecare dintre noi să trăiască această slujire și să nu se descurajeze în fața celor care sunt reci sau indiferenți, ci să nu uite că Maria, asemenea unei mame grijulie, are în inima ei și un loc pentru fiii rătăcitori.

Înainte de binecuvântarea finală, PS Petru Gherghel i-a mulțumit încă o dată nunțiului pentru că a acceptat să fie prezent în Dieceza de Iași și i-a oferit acestuia o icoana cu Maica Domnului de la Cacica. PS Petru i-a oferit o icoană asemănătoare și Mons. Luka Jogy Vadakara, secretar la Nunțiatura Apostolică din țara noastră.

La final, ÎPS Buendía a împărțit binecuvântarea specială din partea Sfântului Părinte papa Francisc.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 august: Iași: Hramul catedralei "Adormirea Maicii Domnului". Foto: Adrian Cuba


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat