Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Administrarea Mirului

Ziua de 12 august 2017, pentru comunitatea Parohiei "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni, a fost o zi de sărbătoare în care 135 de copii și tineri au primit sacramentul Mirului, administrat de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, ajutat de pr. Gabriel Farcaș, decan de Traian și s-a binecuvântat grota în cinstea sfintei Fecioare Maria.

Celebrarea s-a desfășurat la grota din curtea bisericii. După tradiționala primire a Preasfințitului de către părintele paroh, domnul primar și candidații la Mir, care i-a urat bun venit "în numele Domnului și cu puterea lui pentru a-l invoca pe Duhul Sfânt să coboare asupra copiilor și tinerilor care l-au așteptat cu bucurie și nerăbdare, precum și asupra întregii comunități", ne-am îndreptat spre biserică .

"Vino, Duhule Sfinte, peste noi revarsă darurile tale". Aceste cuvinte au răsunat pe buzele celor 135 de candidați, dornici de a-l primi pe Duhul Sfânt.

Printr-o pregătire intensă, necesară conștientizării a ceea ce semnifică sacramentul Mirului, sub îndrumarea părintelui paroh Mihai Simon, a părintelui vicar Mihail Cojan și a surorilor, copiii și tinerii au aprofundat tainele credinței.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Aurel Percă i-a îndemnat pe candidați să se lase călăuziți de Duhul Sfânt pentru a putea da mărturie în societate despre credință și valorile creștine.

Momentul culminant și plin de emoții atât pentru cei care urmau să primească Mirul, dar și pentru nași și părinți, a fost ungerea cu sfânta crismă, prin care cei miruiți au primit pecetea darului Duhului Sfânt.

La sfârșitul sfintei Liturghii a fost sfințită noua grotă închinată sfintei Fecioare Maria, iar Francisc Butnărașu, un credincios din parohie, a primit din partea Preasfințitului o diplomă de recunoaștere a sacrificiului și muncii depuse la construirea grotei și a altor lăcașuri de cult, iar părintele paroh a primit relicva fericitului martir Anton Durcovici.

Un reprezentant al copiilor a mulțumit în numele comunității, după care PS Aurel Percă i-a felicitat pe păstorii comunității, pe surori și pe animatori, pentru modul în care i-au pregătit pe copii pentru a ajunge la acest moment important din viața lor.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această binecuvântată zi de reînnoire a Rusaliilor la Gioseni, în care Duhul Sfânt, cu darurile sale, a coborât în sufletele copiilor și tinerilor. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători. Fie ca bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cu harurile sale, iar darurile Duhului Sfânt să aducă rod în viața lor!

Sr. Emanuela

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 august: Gioseni: Administrarea Mirului


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat