Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Campusul copiilor "Viața mea e o minune!"

Programat în perioada 17-23 iulie 2017, campusul copiilor de anul acesta a fost un alt moment deosebit al comunității noastre din Luizi-Călugăra. Continuând cu succes ideea de la Ziua Copilului, tema "Viața mea e o minune" a pus în evidență minunile din viețile noastre. Așa am putut reflecta în prima zi la minunea vieții, apoi la cea a familiei în cea de-a doua zi, a minunii credinței noastre în Isus Cristos cu cea de-a treia zi, cu cea a talanților sau a darurilor pe care fiecare om i-a primit de la Dumnezeu în a patra zi, iar în ultima, vineri, am privit la mijlocirea sfinților, anul acesta cu Sfântul Francisc.

Imnul "Viața mea e o minune" ne-a ținut atenți la minunile vieții noastre, copiii interpretând cu măiestrie toate gesturile specifice acestui cântec.

Suportul catehetic al acestor zile ale campusului la reprezentat interpretarea scenică a animatorilor pe baza unor evenimente și întâmplări ale unei familii din Luizi-Călugăra, care în greutăți și lipsuri, în bucurie și fericire, a putut vedea minunile lui Dumnezeu prezente în fiecare zi în viața lor.

Sfânta Liturghie zilnică a fost momentul central al fiecărei zile, atunci când ne întâlneam cu Isus și îl puteam primi în inima noastră.

Ziua de sâmbăta a fost o continuare a acestor zile deosebite prin ieșirea tuturor copiilor și animatorilor la pădure. Așa că cei aproximativ 300 de participanți, copii și animatori, în aceste zile speciale ale comunității noastre, au înviorat în ei credința acestei perioade de vacanță. În tot acest timp ne-am distrat prin bansurile propuse și interpretate de animatorii noștri, iar jocurile, prin diversitatea și intensitatea lor, au ținut pulsul copiilor la cele mai mari nivele.

Încheierea campusului a avut loc duminică cu sfânta Liturghie solemnă, pentru ca mai apoi, la căminul cultural, copii și animatori, părinți și bunici, să poată asista la spectacolul final unde fiecare clasă a putut prezenta câte un moment artistic. Ne-au pus în evidență organizatorii acestui campus partea artistică prin câteva ateliere de creație unde fiecare a putut să realizeze câteva modele deosebite. O mulțumire specială aducem pentru buna reușită a acestor zile și tuturor binefăcătorilor știuți și mai ales neștiuți ai acestui campus al copiilor care au făcut posibilă zilnic o mică surpriză dulce.

Ne-am putut bucura în această săptămână minunată de o vreme frumoasă și de multe haruri din partea Domnului. Dorim în continuare vacanță frumoasă tuturor copiilor și animatorilor care au participat la acest campus iar bucuria și entuziasmul arătat în aceste zile să nu dispară niciodată de pe fețele lor.

Pr. Marius-Cătălin Alistar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-23 iulie: Luizi-Călugăra: Campusul copiilor "Viața mea e o minune!"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat