Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Accept să ne căsătorim doar dacă mă faci fericită/fericit

Sâmbătă, 15 iulie 2017, începând cu ora 9.00, la Parohia "Ss. Petru și Paul" din Focșani a avut loc cursul pentru logodnici pentru decanatul cu același nume. Au fost prezente patru perechi de tineri din mai multe parohii.

Încă de dimineață, pr. Paul Budău, parohul comunității, părintele Gabriel Bacoșcă, vicar, și pr. Felician Tiba, de la Oficiul pentru Pastorația Familiei, ne-au întâmpinat cu bucurie și cu entuziasm, făcându-ne să înțelegem că ne aștepta o zi frumoasă.

Prima oră de curs a fost coordonată de către pr. Felician. Cu maturitate și competență ne-a introdus în lumea minunată a darului lui Dumnezeu. "În celălalt, Dumnezeu v-a oferit totul, a spus părintele, vi l-a oferit pentru a-l face fericit, pentru ca la bine și la greu să vă stați alături. Nu abandonați barca familiei când vine furtuna. Mai ales atunci veți avea nevoie unul de celălalt, în mod special atunci".

Următoarea oră a revenit doamnei Eugenia Dămătăr. "Iubirea nu se poate trăi în afara lui Dumnezeu, a spus doamna, doar cu Dumnezeu ea se trăiește în adevăr. Isus Cristos a murit și a înviat pentru ca noi să trăim în adevăr. Nu vă mințiți în iubirea voastră! Într-o iubire poți glumi, dar nu poți iubi în glumă!"

A urmat doamna Iuliana Petruț, specialist în metodele naturale de reglementare a nașterilor, care, la rândul ei, ne-a introdus cu profesionalism și răbdare în lumea delicată a actului conjugal, cu tot ceea ce presupune el. Am înțeles că respectul dintre soți se verifică mai ales la acest capitol sau și mai mult, actul conjugal este cel care indică gradul de respect dintre ei.

După ce am primit atestatele de participare din mâna părintelui Felician și după ce am fost îndemnați încă odată să facem o alegere matură și responsabilă, ne-am îndreptat fiecare spre planurile sale.

Suntem conștienți că doar de noi depinde să ne fie bine, așa cum suntem pe deplin convinși că reușita căsătoriei noastre va însemna un efort continuu în acceptarea noastră reciprocă.

Mulțumim părintelui paroh care ne-a oferit partea logistică, care ne-a pus la dispoziție spațiul aferent desfășurării cursului, ca și cele necesare pentru buna lui desfășurare. Mulțumim echipei de la Oficiul pentru Pastorația Familiei care chiar și pentru patru perechi de tineri s-a deplasat până la Focșani.

Sfânta Familie de la Nazaret să ne ocrotească și să ne binecuvânteze drumul început prin îndrăgostirea și logodna noastră.

Camelia și Ionuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iulie: Focșani: Accept să ne căsătorim doar dacă mă faci fericită/fericit


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat