Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la concert de orgă în catedrală

Duminică, 28 mai 2017, începând cu ora 19.30, în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, va avea loc un concert de orgă, susținut de Alexandru Catău, student la Conservatorul de Muzică din Versailles.

Programul va cuprinde, într-o primă parte, transcripții pentru orgă din muzica pentru orchestră precum: Indiile Galante de J.P. Rameau (extrase), Simfonia a VII-a de L. van Beethoven.

Partea a doua, tânărul maestru Alexandru Catău va executa câteva improvizații, dar și piese având autori consacrați din marea literatura pentru muzica franceză a secolelor XIX-XX, precum C.M. Widor, Louis Vierne și Marcel Dupré.

Organistul Alexandru Catău s-a născut la 14 mai 1991, în Bacău. A început studiul pianului la vârsta de 10 ani la Școala de Artă din Bacău, urmând mai apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția orgă, la clasa prof. dr. univ. Ursula Philippi și conf. dr. Maria Abrudan. După terminarea studiilor în țară, și-a continuat studiile în Franța, la Paris absolvind o specializare în improvizație cu maestrul Pierre Pincemaille.

În prezent este student în cadrul unui ciclu de „perfectionnement” la Conservatorul de Muzică din Versailles, la clasa profesorului Jean Baptiste Robin.

A participat la cursuri de masterclass de interpretare și de improvizație in Franța, Germania, Italia și Serbia, unde i-a avut ca profesori pe Olivier Latry, Thierry Escaich, Florian-Baptiste Marle Ouvrard, Henri-Franck Beauperin, Maude Gratton, Dalibor Miklavèiè, Shin-Young Lee, Pavel Kohut, Martin Schmeding.

A susținut recitaluri de orgă cu precădere în Franța, România, Elveția, Italia, Serbia. De asemenea, în calitate de dirijor, a susținut concerte cu orchestra AMGD din Cluj Napoca, interpretând lucrări de J.S. Bach, G.F. Handel W.A. Mozart, precum și câteva aranjamente proprii.

Din anul 2015 până în prezent este organist la biserica ”Cœur Eucharistique de Jesus” din Paris.

Instrumentul la care maestrul Alexandru Catău va interpreta programul muzical este orga clasică din catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. Ea are trei manuale, un pedalier, 3.882 de tuburi și 43 de registre.

Concertul va putea fi urmărit și în direct, la adresa http://media.ercis.ro/catedralamare.html

Intrarea este liberă!

Vă invităm și vă așteptăm!

Pr. Cristian Bîrnat
 


lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat