Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut Almanahul "Presa Bună" 2017

"Dacă lumea e o carte, cei ce nu călătoresc îi citesc doar prima pagină". Plecând de la acest gând al sfântului Augustin, lectura celui de-al XXV-lea număr al Almanahului "Presa Bună", apărut în anul 2017 la Editura "Presa Bună", este o adevărată călătorie în viața Diecezei de Iași și a Bisericii Universale. Prestigiosul anuar reflectă imagini din viața Bisericii universale și particulare într-o manieră simplă și elegantă, fiind de un real folos tuturor cititorilor care doresc să vâslească, prin lectură, în "barca lui Cristos", astfel încât să se bucure de o călătorie frumoasă și plină de bucurie.

Ajunsă acum la cea de-a 25-a apariție, publicația Almanahul "Presa Bună" celebrează un sfert de veac de reală contribuție la creșterea în cunoașterea spirituală, formativă și pastorală cu noi și variate date și informații, atât de utile la întărirea în credință, prin atâtea articole cu conținut doctrinar, moral și pastoral, ca și printr-un continuu îndemn la o muncă susținută în domeniul evanghelizării.

În introducere, PS Petru Gherghel ne spune: "Almanahul «Presa Bună» a constituit, pentru mulți ani, o sursă bogată de informare și de evanghelizare pentru toți credincioșii noștri și nu numai. Almanahul a reușit să devină o mare bogăție a cunoașterii trecutului istoriei noastre, a realizărilor ce au fost posibile în timp, devenind astfel un adevărat dar al providenței în domeniul pastoral și administrativ, ca și în sectorul atât de important al formării conștiinței creștine și al evanghelizării prin toate publicațiile, dar, mai ales, prin publicația sărbătorită în acest an".

La rândul său, părintele Cornel Cadar, redactorul coordonator al anuarului, sintetizează, în cuvântul său introductiv, cele 25 de ediții: "Sunt mărturia trecerii unor ani frumoși în care am avut posibilitatea să ne cunoaștem identitatea, istoria, modul de organizare, evenimentele importante, înfăptuirile. Pagină după pagină, an după an, publicația a parcurs un sfert de veac, însoțindu-ne în drumul nostru".

În primele pagini, almanahul ne propune un calendar pentru anul 2017 în care ne sunt prezentate diferite imagini ale episcopilor care au fost la cârma Diecezei de Iași.

Primul capitol al almanahului reflectă o cronică externă și una internă a evenimentelor care au avut loc în anul 2016, în Biserica Universală și, respectiv, în Dieceza de Iași. Ni se recomandă apoi, ca lectură, să medităm semnificația pe care a avut-o Anul Milostivirii în viața noastră și cum poate continua milostivirea lui Dumnezeu.

La fel de interesantă este și rubrica Statistici, întocmită în baza raportului Agenției Fides, publicat la sfârșitul anului 2016.

Almanahul cuprinde și rubricile tradiționale: "Au trecut la Domnul", "Organizarea Diecezei de Iași", "Utile", "Istorie", "Impresii misionare" și alte capitole care așteaptă să fie descoperite prin lectură.

"Sunt convins, și de aceea și recunoscător pentru toate, - scrie Preasfințitul Petru Gherghel în cuvânt înainte - că foarte mulți au găsit în Almanahul Presa Bună materiale de informare și formare spirituală atât de utile pentru munca tuturor în strădania de creștere în credință și slujire".

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Almanahul "Presa Bună" 2017
Ed. "Presa Bună", ISSN 2343-7960, 14x21 cm, 400 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat