Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Conferință națională a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Întâlnirea națională a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România s-a desfășurat în ziua de 21 aprilie 2017, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, organizator fiind Conferința "Sfântul Anton de Padova" Iași, de pe lângă Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Iași.

Din Dieceza de Iași au participat: Ana Doboș (Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Anton Dâscă (Bălțați "Coborârea Duhului Sfânt"); Adrian Petruț (Târgu Frumos "Sfântul Anton de Padova"); Angela Dumea (Adjudeni "Coborârea Duhului Sfânt"); Paul Demișcă (Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Gabriel Bucioaca (Onești "Sfinții Petru și Paul"); Petrică Rediu (Tomești "Fericitul Ieremia Valahul") și Marilena Bartic (Iași "Sfântul Anton de Padova").

Din Arhidieceza de București au participat: Georgeta Răchițeanu (București "Sfântul Anton de Padova"); Elena Moro (București "Sfânta Cruce"); Rodica Babeu (Câmpulung Muscel "Sfântul Iacob"); Mariana Pereși (Drobeta Turnu Severin, "Neprihănita Zămislire").

Din Dieceza de Timișoara, au participat: Eva Maria Peter, președinte național (Bocșa "Neprihănita Zămislire"); Ramona Obesterescu (Reșița "Maria Zăpezii"), Emilia Moraru (Timișoara "Sfântul Gheorghe").

Din Arhidieceza de Alba Iulia au participat: Irina Rudics (Bălan "Sfântul Ioan Nepomuk"); Imre Timar (Miercurea Ciuc "Sfântul Toma"); Marcus Nagy (Misentea, Harghita, "Tuturor Sfinților").

Din Eparhia de Maramureș a participat părintele Remus Ghiran (paroh la Turț "Maica Milostiva").

Ca oaspete de onoare a fost prezentă doamna Mary Abel, reprezentant al Conferințelor din Anglia și Țara Galilor, în parteneriat cu Conferințele din România.

Întâlnirea a început cu rugăciunea specifică vincențienilor, urmată de mesajul de salut și de prezentarea făcută de doamna Marilena Bartic a istoriei comunității catolice "Sfântul Anton" din Iași și a activităților desfășurate în conferința gazdă.

Au urmat cuvântul de salut din partea doamnei Mary Abel și a președintelui național, doamna Eva Maria Peter. Părintele Pavel Chelaru, paroh la biserica "Sfânta Tereza" din Roman, ne-a introdus în tema spirituală a întâlnirii "400 de ani de carismă vincențiană": trăirea carismei vincențiene în Biserică.

Darea de seamă a activității uniunii pentru anul 2016, făcută de doamna președintă, Eva Maria Peter, a arătat că în România activează 30 de conferințe cu 382 de membri, iar acțiunile întreprinse sunt în totalitate în spirit vincențian. Conferința "Sfântul Alois" din Covasna s-a autodizolvat.

Prezentarea activităților din conferințe a adus, ca noutate, un proiect "Micul dejun, de marți" desfășurat la biserica "Sfânta Cruce" din București, în parteneriat cu colegii din Franța.

Doamna Marilena Bartic, coordonator proiecte la nivel internațional, ne-a prezentat "Metodologia de accesare a fondurilor", prin proiecte de dezvoltare, pe termen lung, încât conferințele să devină autonome, din punct de vedere financiar.

Întâlnirea s-a încheiat cu sfânta Liturghie, concelebrată, la care persoanele prezente au participat cu multă dăruire.

"Slujirea săracilor trebuie preferată înainte de orice. Nu trebuie lăsată pe mai târziu" (Sfântul Vincențiu de Paul).

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 aprilie: Traian: Conferință națională a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat