Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la prelegerea "Țapul ispășitor - un mecanism arhaic și sensurile sale contemporane în viziunea lui René Girard"

Centrul Schuman pentru Studii Europene (The Schuman Centre for European Studies) în parteneriat cu Complexul Muzeal "Moldova" Iași organizează o nouă prelegere din seria "Prelegerile Robert Schuman": "Țapul ispășitor - un mecanism arhaic și sensurile sale contemporane în viziunea lui René Girard". Invitat va fi prof. univ. dr. Wolfgang Palaver, de la Universitatea Innsbruck din Austria. Prelegerea va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, între orele 10.00 și 11.30, la Palatul Culturii din Iași.

Prof. dr. Wolfgang Palaver este unul dintre cei mai importanți specialiști din Europa în antropologia lui René Girard. Predă la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din Innsbruck, unde a fost și decan între 2013 și 2017. În perioada 2007-2011 prof. Palaver a fost președintele Colocviului Internațional de Violență și Religie, iar în 2016 a devenit membru de onoare al bordului acestei instituții. Este, de asemenea, membru al comitetului consultativ al Fundației "Imitation", o organizație dedicată explorării implicațiilor teoriei mimetice a lui René Girard. A publicat cărți și articole pe teme legate de violență și religie, filosofie și teologie politică ș.a.

Intrarea este liberă.

"Schuman Centre for European Studies" este un institut de cercetare de pe lângă Universitatea Națiunilor, care își propune să identifice și să promoveze perspective biblice cu privire la trecutul, prezentul și viitorul Europei.

Centrul Schuman pentru Studii Europene: Str. Șipoțel 21, Iași; tel. 0746/122255; e-mail: theschumancentre@gmail.com; www.facebook.com/theschumancentre.

Preluare facebook.com/theschumancentre


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat