Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un franciscan va conduce exercițiile spirituale ale papei de Postul Mare

Se vor ține de la 5 la 10 martie 2017 în "Casa Divin Maestro" din Ariccia obișnuitele exerciții spirituale la care vor participa papa Francisc și membrii Curiei Romane. Franciscanul Giulio Michelini va conduce meditațiile, care în acest an se vor concentra asupra pătimirii, morții și învierii lui Isus după Evanghelia lui Matei.

Așa cum prezintă L'Osservatore Romano, Michelini s-a născut la Milano în urmă cu 53 de ani, a intrat în Ordinul Fraților Minori în 1992 și este preot din 1994. Licențiat în limbi și literaturi străine, a obținut bacalaureatul în teologie la Institutul Teologic din Assisi și licența și doctoratul în teologie biblică la Universitatea Pontificală Gregoriana, și la Ierusalim a frecventat cursuri la Bat Kol Institute. Actualmente este profesor la Institutul Teologic din Assisi, agregat la Universitatea Laterană, și director al revistei Convivium Assisiense. Autor al multor publicații, locuiește în conventul din Farneto și este animator al centrului diaconal al Arhidiecezei de Perugia - "Citt? della Pieve".

Exercițiile vor începe la 5 martie la ora 18.00 cu adorația euharistică și recitarea vesperelor. Zilele următoare se vor deschide cu concelebrarea Liturghiei la ora 7.30, urmată de o primă meditație la ora 9.30. Apoi la ora 16.00 se va ține a doua meditație care va precede adorația euharistică și vesperele. În ziua de încheiere, vineri 10 martie, este programată o singură meditație.

Mărturisirea lui Petru și drumul lui Isus spre Ierusalim este tema care va deschide reflecția de duminică 5 martie și care va fi introducere la întregul ciclu de exerciții. După aceea, în zilele următoare, celelalte meditații: ultimele cuvinte ale lui Isus și începutul pătimirii; pâinea și trupul, vinul și sângele; rugăciunea în Ghetsemani și arestarea lui Isus; Iuda și câmpul sângelui; procesul roman, soția lui Pilat și visele lui Dumnezeu; moartea lui Mesia; îngroparea și sâmbăta lui Isus; mormântul gol și învierea și încheierea.

În timpul perioadei de reculegere, ca de obicei, sunt suspendate audiențele private și speciale, inclusiv audiența generală de miercuri. Este confirmată și anul acesta ca sediu "Casa Divin Maestro" din Ariccia, gestionată de paulini.

(După Zenit, 14 februarie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat