Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat sămbătă, 21 ianuarie 2017, la biserica "Sfântul Anton de Padova" (Dacia), unde, la ora 17.00, s-a desfășurat o celebrare prezidată de PS Aurel Percă, la care au participat 13 preoți, persoane consacrate și numeroși credincioși veniți din toate colțurile Iașului.

Cântecul de la intrare "Lumea-ntreagă să se înfrățească" le-a dăruit tuturor, încă de la începutul celebrării, speranța că putem fi uniții cu toții sub acela cap, și anume Cristos. Au urmat apoi rugăciuni în care a fost invocat Duhul Sfânt și rugăciuni de reconciliere recitate de preoți. În fața altarului era așezată o cruce formată din cărămizi.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Aurel Percă. Vorbind despre ecumenism, Excelența Sa spunea că "este un drum care cere convertirea inimilor, un drum de-a lungul căruia trebuie să învățăm că ceea ce îi diferențiază pe creștinii de astăzi nu reprezintă o piedică în calea unității și a comuniunii". De aceea să căutăm ca în aceste zile de rugăciune, să ne deschidem inimile dialogului, pentru ca în fiecare vorbă și faptă a noastră să recunoaștem iubirea și milostivirea lui Dumnezeu, unul și întreit.

După omilie a urmat cântarea Crezului, recitarea Rugăciunii universale, stropirea cu apă sfințită și recitarea rugăciunii domnești. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești după care au cântat, în semn de mulțumire și de iubire frățească, "Dona nobis pacem".

Înainte de binecuvântarea finală, părintele paroh Alois Farțadi a mulțumit Presfințitului Aurel că a celebrat și că a ținut cuvântul de învățătură, preoților din altar, corului, persoanelor consacrate și tuturor celor prezenți în Biserică, pentru că au răspuns cu bucurie la invitația lui Isus "Ca toți să fie una".

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc duminică, 22 ianuarie, la ora 17.00, în capela mănăstirii "Don Orione", Iași (Păcurari).

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 ianuarie: Iași: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat