Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A treia zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat vineri, 20 ianuarie 2017, la ora 17.00, în biserica "Sfânta Tereza a pruncului Isus" din Iași (Nicolina). Celebrarea a fost prezidată de pr. Alois Fechet, responsabil al Oficiului pentru Ecumenism. Au participat nouă preoți de la parohiile și congregațiile din localitate, persoane consacrate și credincioși veniți din toate colțurile Iașului.

Cântecul de la intrare "Lumea-ntreagă să se înfrățească" i-a introdus pe toți cei prezenți într-un moment de har, unire și binecuvântare.

La începutul celebrării, părintele paroh i-a invitat pe toți cei prezenți să nu uite motivul pentru care au venit la biserică: "Rugăciune pentru unitatea între creștini".

După cuvântul introductiv, șase persoane din biserică au dus în fața altarului câte o piatra formându-se un zid. Acesta a fost un simbolul care a voit să ne aducă aminte că și noi adesea construim ziduri între noi.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Iosif Dorcu. Sfinția sa a vorbit despre ecumenism care, adesea, este greșit înțeles, ca "un cuvânt de superioritate". Isus ne iubește pe toți fără să facă diferențe între catolici, ortodocși etc. Dacă el ne iubește pe toți la fel, așa și noi suntem îndemnați, chiar obligați, să iubim dezinteresat și fără a face diferențe.

După omilie a urmat mărturisirea crezului, stropirea cu apă sfințită și recitarea rugăciunii domnești, apoi toți și-au oferit semnul iubirii frățești, iar din pietrele zidului format în fața altarului, s-a făcut o cruce.

Înainte de binecuvântarea finală, părintele Alois Fechet a mulțumit celor prezenți pentru rugăciunile pe care le înalță permanent către Dumnezeu pentru realizarea unității, dar și pentru că și-au făcut timp să participe la acest moment înălțător.

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, la ora 17.00, în biserica "Sfântul Anton" din Iași (Dacia).

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 ianuarie: Iași: A treia zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat