Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Pelerinaje: Programul pelerinajelor din anul 2017

Oficiul pentru Pelerinaje al Episcopiei Romano-Catolice de Iași a pregătit pentru anul 2017 următorul program de pelerinaje. Înscrierile se fac la pr. Iosif Dorcu, coordonatorul oficiului, la telefon 0741/223160.

  • Pelerinaj în Țara Sfântă
    În perioada 16-23 mai 2017 se organizează un pelerinaj în Țara Sfântă. Plecarea va fi cu avionul din Iași, în dimineața zilei de marți, 16 mai 2017. Locuri de vizitat: Haifa, Nazaret, Cana Galileii, Cafarnaum, Lacul Genezaret (plimbare cu barca), Muntele Fericirilor, Muntele Tabor, Râul Iordan, Marea Moartă, Qumran, Masada, Betleem, Ain Karem, Ierusalim. În prețul de 4.500 lei sunt incluse absolut toate cheltuielile: transport cu avionul, autocar pe parcursul întregului pelerinaj (inclusiv taxa de urcare pe Muntele Tabor), cazare, toate mesele (inclusiv prânzul) toate intrările (inclusiv plimbarea cu barca pe Lacul Genezaret). Grupul este de 46 de persoane. Înscrierile se fac până la 16 martie 2017.

  • Pelerinaj la Fatima (Portugalia și Spania)
    În acest an jubiliar 2017, când se împlinesc 100 de ani de la aparițiile Sfintei Fecioare Maria la Fatima, se organizează două pelerinaje la acest important sanctuar european.
    Primul pelerinaj are loc în perioada 27 iunie - 9 iulie 2017, iar al doilea în perioada 11-23 iulie 2017. Se pleacă cu avionul de la Iași la Barcelona, iar apoi pe parcursul a 12 zile transportul va fi asigurat cu autocarul. Traseul este următorul: Barcelona - Monserrat - Zaragoza - Plasencia - Lisabona - Santarem - Nazare - Fatima - Bataglia - Braga - Porto - Salamanca - Alba de Tormes - Ávila - Tarazona - Torreciudad - Barcelona. Punctul principal este Sanctuarul din Fatima, dar se vizitează mai multe sanctuare din Portugalia și Spania (inclusiv Sagrada Família din Barcelona, cu ghid, și locul nașterii Sfântului Anton de Padova, la Lisabona). Prețul va fi anunțat după ce se vor procura biletele de avion și se va ști prețul cazărilor. Numărul de pelerini este de 48 de persoane în fiecare grup. În preț va fi inclus și prețul cinelor pentru fiecare zi. Înscrierile se fac doar până la 15 mai 2017.

  • Pelerinaj la Lourdes (Franța)
    În perioada 12-26 august 2017 se organizează un pelerinaj în Franța, punctul cel mai important fiind sanctuarul de la Lourdes. Se pleacă cu avionul de la Iași la Torino, iar apoi pe parcursul a 14 zile transportul va fi asigurat cu autocarul. Traseul este următorul: Iași - Torino - La Salette - Lyon - Ars - Paray le Monial - Nevers - Vezelay - Auxerre - Paris - Rouen - Lisieux - Chartres - Montligeon - Alençon - Pontmain - Sainte-Anne-d'Auray - Rocamadour - Verdelais - Lourdes - Marsilia - Torino - Iași. Punctul principal este Sanctuarul de la Lourdes, dar se vizitează mai multe sanctuare din Franța: Sanctuarul Inimii lui Isus, Medalia Miraculoasă Paris, Sanctuarul Sfintei Tereza din Lisieux, Sanctuarul Sfintei Ana și multe altele. Prețul va fi anunțat după ce se vor procura biletele de avion și se va ști prețul cazărilor. Numărul de pelerini este de 48 de persoane în fiecare grup. În preț va fi inclus și prețul cinelor pentru fiecare zi. Înscrierile se fac doar până la 15 iunie 2017.

  • Pelerinaj în Polonia
    În perioada 4-11 septembrie 2017 se organizează un pelerinaj în Polonia și Ungaria. Transportul va fi realizat cu autocarul. Punctul cel mai important este sanctuarul din Czêstochowa, dar vor fi multe alte sanctuare și locuri istorice. Traseul este urmatorul: Iași - Catedrala din Satu-Mare - Máriapócs - Zakopane - Ludźmierz - Czêstochowa - Licheń Stary - Kalisz - Zduńska Wola (locul de naștere al Sf. Maximilian Kolbe) - Auschwitz - Wadowice (locul de naștere al Sf. Ioan-Paul al II-lea și muzeuldedicat acestuia) Kalwaria - Cracovia - Sanctuarul Divinei Milostiviri - Sanctuarul Mátraverebély-Szentkút (Ungaria) - Catedrala din Oradea - Iași. Înscrierile se fac doar până la 1 august 2017.

NB: În fiecare caz de mai sus, dacă nu se completează numărul de pelerini cu două luni înainte, acel pelerinaj va fi anulat.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 125.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat