Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A șaptea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat marți, 24 ianuarie 2017, în capela comunității Fraților Școlilor Creștine.

Textele propuse spre meditare în această zi au avut în centru misterul reconcilierii (2Cor 5,18-19).

Cei prezenți - catolici și ortodocși, copii, tineri și adulți, preoți, persoane consacrate și laici - cu toții am recunoscut că păcatele noastre au dus și contribuit la crearea zidului despărțitor între noi și am implorat împreună milostivirea divină și unitatea între noi.

La momentul cuvântului de învățătură, pr. Iosif Iacob ne-a invitat să facem cu toții pași de apropiere, unii către ceilalți, să trecem pe o parte a zidului ce ne desparte și să privim împreună cerul și chipul lui Cristos, prin despărțiturile zidului.

După rugăciunea comună, pr. Alois Fechet, mulțumind celor prezenți pentru prezență și rugăciune pentru această cauză nobilă a unității, a ținut să sublinieze că în această casă a Fraților, unde funcționează un Centru de plasament pentru copii și tineri, se face nu numai un apostolat social și educativ, ci și unul ecumenic, pentru că este deschisă tuturor (10 dintre cei 16 băieți din cămin fiind ortodocși, ceilalți 6 catolici). Acest apostolat ecumenic este prezent de altfel și în celelalte opere sociale și educative ale persoanelor consacrate din Iași.

La final, pr. Anton Despinescu, care a condus celebrarea ecumenică, adaptând textul unui colind drag tuturor: "Colindăm, colindăm!", ne-a invitat să cântăm împreună și să colindăm pe drumul vieții noastre, ca adevărați mesageri și ambasadori ai unității: Te rugăm, te rugăm, Doamne, fă să fim din nou uniți!

Fr. Daniel Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Iași: A șaptea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat