Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Întrunirea reprezentanților învățământului catolic din România

În perioada 11-13 noiembrie 2016, a avut loc la mănăstirea călugărilor carmeliți de la Ciofliceni, județul Ilfov, întrunirea reprezentanților învățământului catolic din România, cu tema "Realității și perspective în învățământul religios-catolic în România".

Din Dieceza de Iași au participat: pr. Petru-Sebastian Tamaș, responsabil cu învățământul catolic în Dieceza de Iași și coordonatorul Liceului Teologic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, pr. Anton Săboanu, directorul Colegiului Național "Sfântul Iosif" din Bacău, pr. Cristinel Sociu, directorul Liceului Catolic "Sfântul Francisc din Assisi" din Roman, pr. Cristinel Ghiurcă, directorul Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, doamna prof. Cristina Iștoc, directoarea Liceului Tehnologic "Sfântul Ioan de la Salle" din Pildești, și fr. Vincențiu Ghiurcă, responsabil cu învățământul religios în cadrul CSMR.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, responsabil cu învățământul catolic în cadrul Conferinței Episcopilor din România, împreună cu Secretariatul Național al Învățământului Catolic - S.N.E.C.

La acest simpozion au participat 23 profesori, inspectori de religie și directorii școlilor catolice din țară, de confesiune greco-catolică și romano-catolică.

Întrunirea a debutat la 11 noiembrie 2016, cu o sfântă Liturghie, prezidată de PS Aurel Percă, în biserica mănăstirii Ordinului Carmeliților Desculți "Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel".

Prima sesiune de activități a fost deschisă prin cuvântul Preasfințitului Aurel Percă. La deschiderea simpozionului a participat și conf. dr. Vasile Timiș, inspector general religie (MENCS).

În cadrul sesiunilor de lucru au fost dezbătute următoarele teme: organizarea Olimpiadei de Religie catolică pentru anul 2017, stadiul de lucru al Programelor de Religie, clasele V-VIII, actualizarea Metodologiei de admitere în învățământul teologic catolic, necesitatea promovării unor noi specializări pentru învățământul teologic catolic, necesitatea elaborării manualelor școlare de Religie, promovarea activităților Serviciului de ajutor Maltez în România, revizuirea proiectului de Metodologie a Învățământului confesional catolic, organizarea și perspectivele S.N.E.C., Avizul cultului în documentele actuale MENCS, crearea unei asociații de părinți ai elevilor etc.

Pr. Ion Riba,
președinte S.N.E.C.


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat