Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Episcopia Romano-Catolică
Oficiul pentru Pastorația Familiei

Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași
Tel. 0232/212003; fax 0232/212006; www.ercis.ro
Nr. 19 / 8.11.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferință și dezbatere despre familie la Iași

Gabriele Kuby, renumit sociolog, autor și expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei și a familiei, va susține la Iași o conferință, urmată de dezbatere, cu tema: "Revoluția sexuală și familia. Distrugerea libertății în numele libertății".

Evenimentul va avea loc în aula "Fericitul Anton Durcovici" de la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină", miercuri, 9 noiembrie, ora 19.00, fiind organizat de asociația de laici Acțiunea Catolică din România.

Într-un mod special doamna Gabriele Kuby va vorbi despre fundamentele și efectele ideologiei "Gender Mainstreaming" într-o manieră clară și inteligibilă, precum și despre cum se aplică teoria gender într-un mod tacit și disimulat. De asemenea va vorbi și despre modificările grave, care sunt de așteptat pentru societate și mai ales pentru copii și familii, în urma implementării acestei ideologii.

Evenimentul se adresează oricărei persoane care împărtășește valorile căsătoriei, ca uniune dintre un bărbat și o femeie, și oricărei familii care dorește să înțeleagă și să aprofundeze ce înseamnă ideologia gender și care sunt efectele sale.

În cadrul evenimentului va fi prezentat și volumul "Revoluția sexuală globală: distrugerea libertății în numele libertății", apărut la Editura Sapientia.

Gabriele Kuby s-a născut în 1944 la Konstanz în Germania, a studiat sociologia la Berlin, respectiv Konstanz și este mamă a trei copii. Prin activitatea sa publicistică și prin conferințele pe care le ține în întreaga lume, atrage atenția asupra impasurilor în care se află societatea modernă și arată că ieșirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creștine. În timpul primei sale vizite în România (3-6 noiembrie 2014), doamna Gabriele Kuby a declarat într-un interviu în care i se cerea să vorbească despre modul cum ar putea români să-și păstreze familia și identitatea neștirbite: "În primul rând, nu mai gândiți că sunteți în urmă. Nu vă mai gândiți că lucrurile bune vin din Vest - în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din Vest vin lucruri realmente malefice. Am auzit o știre azi. Niște ONG-uri din România au declarat că țara voastră trebuie să prindă din urmă (n.r.: trenul educației sexuale din Occident). Puteți fi foarte fericiți că această distrugere nu a avut încă loc în țara voastră. Și ar trebui să vă mobilizați în toată țara în orice coaliție posibilă, cu oricine, inclusiv de peste granițe, și cu oricine din interiorul țării care poate lupta împotriva acestui lucru. Vor să ajungă la copiii voștri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuși civilizația. Fiindcă va prăbuși mai întâi familia. Aceasta este rădăcina. Așa că trebuie să faceți tot ce puteți. (...) Încă mai aveți un sistem de valori conservatoare. Încă mulți oameni mai cred că familia (n.r.: naturală) este bună, că homosexualitatea nu este corectă".

Biroul de Presă
Pr. Cornel Cadar

________________________________________

Persoane de contact:

  • Anca Frona, președinte al Acțiunii Catolice din România
    (telefon: 0722910922; e-mail: ancafrona@gmail.com)

  • Pr. Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice din România
    (telefon: 0741501481; e-mail: pr.felixroca@gmail.com)

* * *

Gabriele Kuby în România - Conferințe și dezbateri despre ideologia gender


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat