Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Galbeni: "Zilele milostivirii"

În perioada 4-6 noiembrie 2016, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Galbeni, au avut loc "Zilele milostivirii", care l-au avut ca predicator pe pr. Felician Tiba, de la Oficiul pentru Pastorația Familiei.

Evenimentul a ținut cont de linia propusă de papa Francisc, care a dorit ca anul acesta să fie dedicat milostivirii divine, precum și de dorința expresă a PS Petru Gherghel, episcop de Iași, care a dorit ca anul acesta să fie misiuni populare în toate parohiile diecezei.

Parohia Galbeni a avut bucuria de a-l avea anul trecut pe pr. Felician Tiba în mijlocul ei timp de o săptămână, perioadă în care ne-a împărtășit din proiectul pe care Dumnezeu l-a avut cu familia, iar acum, profitând de tema anului în curs, ne-a amintit că, în ciuda limitelor și a păcatelor noastre, suntem chemați să experimentăm milostivirea lui Dumnezeu.

Nu vă rușinați de limitele, de slăbiciunile și de păcatele voastre, spunea părintele, alergați cu ele la Dumnezeu și oferiți-le. Asta e! Dacă asta am fost în stare să facem, pe acestea trebuie să i le oferim. Cristos a murit pentru ele, dar trebuie să i le oferim, recunoscându-le astfel și recunoscând în același timp gestul său suprem de iubire.

Vorbind despre câteva din faptele de milostenie trupească și sufletească, pr. Felician a amintit că familia este locul privilegiat unde suntem chemați să trăim din plin acest tip de caritate. Acolo, în familie, soții trebuie să-l descopere în celălalt pe "cel flămând, pe cel însetat, pe cel gol, pe cel închis, pe cel neștiutor, pe cel mâhnit, pe cel care are nevoie de mine, într-un cuvânt pe Cristos care a spus: "Adevăr vă spun: tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut" (Mt 25, 40).

"Zilele milostivirii" sau misiunile populare care au avut loc în parohia noastră au avut rolul de a provoca încă o dată comunitatea la a face un examen matur de credință: "Duc eu cu mine acasă ceea ce mi se transmite în Biserică? Iau cu mine la serviciu, în familie, la școală și în general în viață? Ce înseamnă pentru mine, creștinul de astăzi a crede? Sunt capabil să iert, să mă iert și să accept iertarea?"

Am învățat zilele acestea că Dumnezeu are un singur nume: Iubirea! Și o infinitate de calități, dar cea mai căutată este milostivirea.

Mulțumim părintelui paroh, Gabriel Farcaș, că ne-a învrednicit să-l avem din nou printre noi pe pr. Felician Tiba și Dumnezeu să-i răsplătească cu iubirea și milostivirea sa pentru tot binele pe care îl fac în folosul poporului lui Dumnezeu.

Comunitatea din Galbeni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 noiembrie: Galbeni: "Zilele milostivirii"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat