Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Cu gândul la inima neprihănită a Mariei, în prima duminică din Advent

Preluând inițiativa fericitului Anton Durcovici, episcop martir, care, la 22 august 1948, a consacrat Dieceza de Iași către inima neprihănită a Mariei, PS Petru Gherghel a rostit aceeași rugăciune în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, în prima duminică din Advent, 27 noiembrie 2016, la Liturghia de la ora 11.

"Adventul este un timp sfânt, un timp de speranță și de bucurie în care să ne îndreptăm spre Isus Cristos ca să întâlnim prin el toată iubirea lui Dumnezeu. Dar într-un mod special, este un timp în care ne vom simți încurajați, întăriți de către Preacurata Fecioara Maria, mama lui Isus și mama noastră" a subliniat PS Petru Gherghel, la începutul sfintei Liturghii.

Cuvântul de învățătură l-a ținut pr. Iosif Dorcu, care vorbit despre Advent și a îndemnat pe cei prezenți ca în acest timp, trăirile noastre să se înnoiască și să se schimbe. Spre sfârșitul omiliei părintele i-a invitat pe cei prezenți mereu să vegheze, pentru ca întâlnirea cu Dumnezeu să fie plină de bucurie.

Înainte de binecuvântarea finală, episcopul Petru Gherghel, împreună cu cei patru preoți concelebranți, a îngenuncheat pe treptele din fața altarului și a rostit rugăciunea de consfințire a Diecezei de Iași către inima neprihănită a Mariei.

"Preasfântă Fecioară Marie, Maica lui Dumnezeu și mama noastră preaiubitoare, Eparhia de Iași, aruncată la picioarele tale, se consfințește astăzi toată, în mod solemn inimii tale neprihănite, ca de acum înainte să domnești pururi peste ea. Fecioară preacurată, Maica harului dumnezeiesc și speranța lumii, ascultă glasul copiilor tăi care te strigă într-ajutor și primește închinarea noastră!" (citat din rugăciunea de consfințire).

Să-i cerem sfintei Fecioare Maria ca în acest timp a anului liturgic să ne ajute să regăsim drumul carității, al speranței și al credinței, pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu.

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 noiembrie: Iași: Cu gândul la inima neprihănită a Mariei, în prima duminică din Advent


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat