Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: "Iată-mă". Un nou mandat pentru ministranții parohiei

Duminică, 27 noiembrie 2016, prima din Advent, în Parohia Barați, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30, prezidată de pr. paroh Andrei Cocianga, a avut loc un eveniment deosebit: 21 de copii au ales să devină în mod oficial ministranți.

Acest moment a fost pregătit timp de mai multe zile, perioada în care copiii și-au arătat disponibilitatea de a reflecta mai îndelung cu privire la natura slujirii la care sunt chemați să o desfășoare în Biserică.

A fost o sărbătoare pe care întreaga comunitate a primit-o cu mult interes, iar pentru cei 21 ministranți au fost clipe pline de emoție și momente de neuitat. Evenimentul a început cu o procesiune solemnă din casa parohială și a culminat cu celebrarea sfintei Liturghii, când cei mai mulți dintre ministranți s-au implicat activ: au aprins prima lumânare la coroana de Advent, au proclamat lecturile, au compus și recitat intențiile la rugăciunea credincioșilor, au adus daruri la sfântul altar, dar, mai ales, au îndeplinit cu multe emoții slujirea lor de ministranți.

După Evanghelie, fiecare ministrant a răspuns "iată-mă" atunci când au fost prezentați pe nume de către reprezentantul lor, iar în momentul în care părintele i-a întrebat: "Vreți cu adevărat să vă angajați public și să fiți martorii Domnului și să-l slujiți cu toate capacitățile voastre?", ministranții au răspuns într-un glas: "Vrem!"

La predică, părintele paroh le-a cerut celorlalți copii prezenți să identifice trăsăturile unui adevărat ministrant, pe care apoi le-a prezentat ministranților în particular. La sfârșitul predicii i-a felicitat pe toți copiii și i-a îndemnat pe părinți să-i conducă pe copii la Isus, deoarece ei sunt privilegiații lui Isus, că Isus vrea să fie prietenul lor și că le cere și lor să devină "cei mai buni prieteni ai săi". Ca un gest simbolic, la rugăciunea "Tatăl nostru", ministranții au urcat în prezbiteriu, în locurile pregătite special pentru ei.

Ne dorim ca acest moment să fie un imbold pentru cât mai mulți copii din parohia noastră să se apropie de Isus, să-și manifeste entuziasmul lor de a fi privilegiații lui, să asculte glasul lui și să răspundă afirmativ, cel puțin unii dintre ei, la o viitoare slujire sacerdotală.

Pr. Andrei Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 noiembrie: Barați: "Iată-mă". Un nou mandat pentru ministranții parohiei


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat