Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău-Izvoare: Zile de har în Anul Milostivirii

În perioada 29 septembrie - 2 octombrie 2016, în Parohia "Sf. Francisc de Assisi" din Bacău-Izvoare, au avut loc misiuni populare, predicator fiind pr. prof. Ioan Balan. Duminică, 2 octombrie, a fost și hramul comunității, Liturghia fiind prezidată de PS Petru Gherghel.

Temele propuse pentru fiecare zi au trezit în noi toți dorința de a fi mai buni, mai iubitori, iertători și milostivi.

Sfânta Liturghie de deschidere a miusinilor a fost celebrată de pr. decan Isidor Dâscă în prezența mai multor preoți concelebranți sau disponibili la scaunul de Spovadă. Tema primei meditații a fost: "Inima lui Dumnezeu caută omul în cotidianeitatea vieții". Am învățat că Dumnezeu nu este departe de problemele noastre și că Inima lui Dumnezeu are nevoie să întâlnească inimi disponibile, sincere și curate.

A doua zi a misiunilor a fost pregătită prin recitarea sfântului Rozariu și meditarea Căii sfintei Cruci. La sfânta Liturghie părintele predicator a surprins "Chipul milostiv al lui Dumnezeu în suferința omului" și ne-a încurajat să nu dezertăm atunci când vreo boală ne lovește trupul sau sufletul. Celebrant principal a fost părintele Cristinel Alecu, paroh la biserica "Inima Neprihănită a Mariei", din Bacău.

Ziua de sâmbătă, 1 octombrie, a fost marcată de procesiunea spre poarta sfântă din biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, ca manifestare a credinței și ca răspuns la îndemnul Sfântului Părinte. Primiți fiind de pr. Paul Căliman, reprezentant al părintelui decan, am fost invitați să trecem cu evlavie prin poarta jubiliară, recitând sfântul Rozariu și participând cu înflăcarare la sfânta Liturghie. După amiază am continuat apropierea noastră de Dumnezeu prin adorația euharistică dinainte de sfânta jertfă și Liturghia în cadrul căreia părintele predicator ne-a ajutat să medităm asupra temei: "Milostivirea se învață în familie". Celebrant principal a fost părintele Egidiu Condac, fiu spiritual al comunității.

Duminică, 2 octombrie 2016, va rămâne cu siguranță o zi după care vom tânji mult timp. Hramul în cinstea sfântului Francisc de Assisi și încheierea misiunilor populare, au condus întreaga comunitate și pelerinii veniți la sărbătoare spre inima lui Dumnezeu. Părintele Ioan ne-a vorbit spledid despre "Sântul Francisc, omul milostivirii".

Aceste sfinte zile au fost încununate și de prezența Excelenței sale, PS Petru Gherghel care a celebrat sfânta Liturghie la care au concelebrat mulți preoți cu participare unui număr mare de credincioși din Bacău și împrejurimi. Preasfințitul a dăruit comunității parohiale și părintelui paroh, Lucian Adam, relicva fericitului Anton Durcovici, episcop martir, cel care la 4 octombrie în anul 1948 a sfințit biserica noastră.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste binecuvântate zile trăite mai aproape de el.

Comunitatea parohială

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 octombrie: Bacău-Izvoare: Zile de har în Anul Milostivirii


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat