Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: 25 de ani de activitate continuă a Surorilor Minime ale Carității Mariei Îndurerate - Institutul Campostrini

Cu mare bucurie și recunoștință în suflet, comunicăm că duminică, 23 octombrie 2016, am celebrat împlinirea a 25 de ani de prezență activă în comunitatea din Tămășeni.

Totodată mulțumim lui Dumnezeu și pentru recenta recunoaștere a virtuților eroice ale fondatoarei noastre, Teodora Campostrini, declarată venerabilă prin "Decretum super virtutibus", de către Congregația pentru Cauzele Sfinților.

Orice aniversare este o reînnoită mulțumire adusă Domnului pentru toată susținerea pe care ne-o oferă zi de zi. Aceleași sentimente le-am trăit și noi astăzi, împreună cu toate surorile congregației, cu tinerii și copiii din cadrul Centrului nostru rezidențial, cu preoții parohiei noastre și pr. Iosif Enășoae, care ne-a făcut deosebita plăcere de a fi alături de noi în această zi semnificativă și, nu în ultimul rând, cu toată comunitatea din Tămășeni.

Octombrie 1991 - octombrie 2016: o istorie cu multe amintiri, evenimente, sentimente, realizări, greutăți, satisfacții... Lista poate continua, însă ceea ce a legat totul de la început și până astăzi, a fost căutarea constantă a voinței Domnului, care veghează asupra noastră zi și noapte și cunoaște inimile noastre cu toate frumusețile și slăbiciunile sale.

Orice itinerar începe cu speranță, continuă cu încredere, se întărește în dificultăți, se purifică în deziluzii, se transformă în relația/contemplația iertării și iubirii Domnului nostru Isus Cristos, iubit mai mult ca orice și căutat în ființa proprie, în orice lucru, și se hrănește cu un zilnic și recunoscător "Mulțumesc".

Tot așa am început și noi: am concretizat în acțiuni semnificative, iubirea noastră mai ales față de copii și adolescenți, cu o atenție particulară față de persoanele aflate într-o mai mare nevoie. În ciuda limitelor noastre, nu am căutat interesele proprii și cu atât mai puțin câștiguri și ambiții: am donat mult și am primit mult. Un mare dar au fost copiii crescuți, educați și iubiți în casele noastre; un și mai mare dar este să constatăm astăzi că mulți din acei copii, deveniți adulți, au construit viața lor pe corectitudine, pe valorile umane creștine și poartă în suflet multă recunoștință.

Un dar au fost și copiii de la Grădinița "Sfânta Teodora" împreună cu familiile lor. Un dar au fost și tinerele care au ales viața consacrată în congregația noastră și care sunt încă în căutare continuă de a descoperi bogățiile lor interioare pentru a realiza existența lor privind, urmând, iubind și vorbind "de la inimă la inimă" cu Dumnezeu, așa cum dorea fondatoarea noastră, Teodora Campostrini.

O istorie lungă de 25 de ani, plină de activități educative, formative, de relații constructive, în favoarea mai ales a acelora care au avut mai mare nevoie. Multe persoane au fost ajutate și multe persoane ne-au ajutat să nu ne oprim în fața greutăților de orice fel. Mulți voluntari au lucrat cu noi pentru copiii "noștri". Multă muncă, mult efort personal, relațional și comunitar, pentru a deveni din ce în ce mai capabili de a educa, a iubi, a înțelege, a ne ruga. Multe au fost chipurile întâlnite, încurajările și consolările donate și primite, multe persoane cărora să le mulțumim, mai ales celor săraci, celor umili, celor cărora nu le sunt ascultate exigențele lor profunde.

Multe situații, circumstanțe, contexte, evenimente ar trebui reamintite, însă îl amintim pe cel mai elocvent și vital: aici, în pământ românesc, precum bobul de grâu, se odihnește în mod activ sora Luigina, care mijlocește, alături de venerabila Teodora Campostrini, pentru noi și pentru ca aici la Tămășeni, să înflorească mereu viața trăită în altruism, speranță, încredere, capacitatea de a ierta și de a iubi.

Surorile Institutului Campostrini


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat