Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie celebrată de PS Enrico dal Covolo

PS Enrico dal Covolo, rectorul magnific al Universității "Sfântul Ioan" din Lateran (Roma), a celebrat duminică, 16 octombrie 2016, sfânta Liturghie de la ora 11.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. La celebrare au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, preoți și credincioși din Iași.

La începutul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel l-a salutat pe oaspetele de onoare, urându-i bun venit în mijlocul comunității din Iași.

În cadrul omiliei, PS Enrico dal Covolo a scos în evidența importanța rugăciunii, dându-l ca exemplu pe sfântul Ioan Paul al II-lea. Excelența sa spunea că "printr-o coincidență providențială, astăzi, 16 octombrie, este aniversarul alegerii lui Karol Wojtyla ca papă, acum 38 de ani. Sfântul papă a fost un martor și un maestru al rugăciunii" - spunea Excelența sa, continuând: "De fiecare dată când avea un moment liber scotea din buzunar un Rozariu și începea să se roage". Exemplul său ne îndeamnă să ne rugăm mereu pentru că astfel să putem avea un dialog cu Cristos.

La finalul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a dăruit crucea comemorativă a episcopului Anton Durcovici și icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica, care să-i amintească de această vizită în Dieceza de Iași, rugându-l să poarte salutul comunității noastre tuturor studenților universitari, corpului academic din Universitatea "Sfântul Ioan" din Lateran și să-i transmită Sfântului Părinte că toți credincioșii din Moldova se roagă pentru Sanctitatea Sa.

PS Enrico dal Covolo a început vizita de cinci zile în România joi, 13 octombrie, la București, întâlnindu-se cu profesorii și studenții de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București. Vineri, 14 octombrie, a vizitat Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia, unde s-a întâlnit cu profesorii și seminariștii. Sâmbătă, 15 octombrie, la ora 7.30, rectorul magnific a prezidat sfânta Liturghie cu seminariștii și profesorii. La ora 11, a vizitat Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Henri Luchian, prorectorul pentru Relații Internaționale și Parteneriate de Studii și Cercetare al universității ieșene, și a semnat un acord de colaborare între cele două universități. La ora 12, Excelența Sa s-a întâlnit cu corpul profesoral al Institutului Teologic, iar după-amiază, la ora 17, a avut o întâlnire cu seminariștii.

Această vizită s-a înscris în programul asumat de Excelența Sa încă de la începutul mandatului de rector, din 2010, de a vizita toate institutele și facultățile de teologie afiliate Universității "Sfântul Ioan" din Lateran. În România, din anul 1995, sunt afiliate Institutele Teologice Romano-Catolic din Alba Iulia și din Iași.

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 octombrie: Iași: Liturghia celebrată de PS Enrico dal Covolo

* * *

"Pentru un spirit de identitate și de apartenență": Vizita la Iași a PS Enrico dal Covolo, rectorul magnific al Universității "Sfântul Ioan din Lateran"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat