Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerini din Dieceza de Iași la Roma

Mai multe grupuri de pelerini din toate diecezele și eparhiile din țară sunt în pelerinaj la Roma în perioada 9-11 septembrie 2016. Din Dieceza de Iași este prezent un grup condus de pr. Iosif Dorcu, responsabilul Oficiului pentru Pelerinaje al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. PS Petru Gherghel, prezent la Roma cu ocazia canonizării fericitei Tereza de Calcutta, s-a alăturat grupului vineri, 9 septembrie. Episcopul de Iași se va întoarce în România împreună cu credincioșii, care se află într-un pelerinaj mai amplu ce a început la 5 septembrie și se va încheia sâmbătă, 17 septembrie 2016. La întoarcerea spre Iași pelerinii vor vizita localitățile: Cascia, Assisi, Vicenza, Veneția și Budapesta.

Pelerinajul național de la Roma la care participă grupuri din toată țara a fost organizat la propunerea Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), participând alți trei episcopi din România: ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București și vicepreședinte CER, PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București. Numărul pelerinilor din România este de aproximativ 500 de persoane.

În aceste zile pelerinii catolici români vor trece prin poarta sfântă a bazilicii "Sfântul Petru", din Vatican, se vor ruga la mormântul sfântului Petru, vor vizita cripta cu mormintele papilor și bazilica vaticană, vor participa împreună la sfânta Liturghie, la rugăciunea "Angelus", duminică, în Piața "Sfântul Petru", și la audiența jubiliară pe care papa Francisc o va ține sâmbătă, 10 septembrie 2016, în Piața "Sfântul Petru". Suveranul pontif va saluta grupul de pelerini români atât sâmbătă, în cadrul audienței jubiliare, cât și duminică, după recitarea rugăciunii "Angelus" (Îngerul Domnului). Toți cei care doresc pot urmări în direct pe internet aceste două momente accesând link-ul următor: www.youtube.com/watch?v=86SemtwG6Lc.

Duminică, la rugăciunea "Angelus" din Piața "Sfântul Petru", pelerinilor din România li se vor alătura și comunitățile catolice românești din Roma și împrejurimi.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

România în pelerinaj la Roma, în Anul Milostivirii


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat