Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Lupului: Misiuni populare, administrarea Mirului și sărbătoarea hramului

Sfântul Pius de Pietrelcina, preot simbol al milostivirii, a adus în parohia care-l cinstește ca patron, la Valea Lupului, în perioada 19-25 septembrie 2016, misiuni populare, administrarea sacramentului Mirului și sărbătoarea hramului. Tema generală a misiunilor a fost Milostivirea lui Dumnezeu, cale a sfințeniei omului. Celebrantul sacramentului Mirului a fost Preasfințitul Aurel Percă, iar predicator la misiuni și la hram a fost pr. dr. Iacob Iosif. Domnul ne-a binecuvântat cu multe haruri, timp frumos și ploaie, precum și foarte mulți oaspeți.

Într-o comunitate parohială tânără, a cărei prezența la sfânta Liturghie în zilele de lucru este încă redusă, mulți credincioși și-au găsit timp și bunăvoință să participe la toate cele șapte zile de misiuni. Cu siguranță meditațiile, momentele de rugăciune, participarea în număr mare la sacramente au adus binecuvântare, har și mulțumire sufletească multor persoane și familii. Cu adevărat așa cum a explicat părintele Iosif timpul dedicat lui Dumnezeu și sănătății este totdeauna cel mai folositor și niciodată nu este pierdut.

În fiecare zi a prezidat un preot diferit, căci diferite sunt și darurile Domnului: zilnic rugăciunea a fost intensă, iar pe data de 23 septembrie ea s-a extins, ca și în fiecare lună la aceeași dată, la o oră de rugăciune în cinstea lui Padre Pio pregătindu-ne, așa cum el se pregătea, pentru sfânta Liturghie ca cinstea și închinarea cu un suflet cât mai bine pregătit să fie un cult plăcut Celui preaînalt, căruia i se cuvinte toată slava și recunoștința noastră.

Călăuzindu-ne să înțelegem milostivirea pentru a o primi și pentru a avea parte din plin de ea, părintele Iosif, la lumina învățăturii Bisericii, ne-a îndemnat să încredințăm trecutul în mâinile lui Dumnezeu ca să scăpăm de lanțurile păcatului și ca să se vindece rănile sufletului pentru a trăi un prezent în care omul nou merge senin și plin de bucurie spre un viitor sigur și fericit; măreția omului dobândește strălucire, demnitate și slavă dacă harurile milostivirii devin prin credință cele care ne conduc spre Cristos și Duhul Sfânt; Padre Pio nu numai că s-a rugat intens bucurându-se de darul viziunii chiar din copilărie, nu numai că a purtat stigmatele cu umilință și răbdare, el s-a îmbrăcat cu răbdarea lui Dumnezeu în miile de ore din confesional și pătruns de milostivirea divină pe care a primit-o să o dăruiască.

Așa cum specifica Preasfințitul Aurel, de multe ori darurile Duhului Sfânt în particular și toate darurile divine în general sunt ca niște semințe care odată semănate trebuie protejate, păstrate, îngrijite ca apoi să aducă roade. Într-adevăr, așa cum menționează papa Francisc, rolul Bisericii nu este de a condamna, ci de a permite întâlnirea cu acea iubire viscerală care este milostivirea lui Dumnezeu. Prin trăirile spirituale, prin reacțiile interioare, cu adevărat, vrem să ne integrăm și noi în acel cor universal care la îndemnul Duhului Sfânt prin psalmist propune: Milostivirile Domnului în veci le voi cânta. Cu adevărat:

Milostivirea face posibile iertarea și iubirea și realizează comuniunea cu Dumnezeu, cu Biserica sa și cu toți copiii Domnului.

Pr. dr. Alois Hîrja

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-25 septembrie: Valea Lupului: Misiuni populare, administrarea Mirului și sărbătoarea hramului


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat