Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Binecuvântarea Casei de Discernământ "Sfântul Alois Guanella"

După Liturghia celebrată miercuri, 21 septembrie 2016, în capela căminul de bătrâni "Sfântul Iosif" din Iași, PS Petru Gherghel a prezidat și celebrarea de binecuvântare a Casei de Discernământ "Sfântul Alois Guanella".

Sfântul Alois Guanella, părintele și fondatorul Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" și cea a "Slujitorilor Carității", împreună cu confrații, surorile și preoții care ne-au precedat, ne-a privit din cer cu ochii plini de bucurie: pr. Bakthis Walagan Alphonse, Slujitor al Carității, însoțit de pr. Ciro Atanasio, consilier general în Congregația "Slujitorii Carității" și împreună cu cinci tineri care doresc să pășească pe urmele sfântului Alois completează mozaicul operelor de caritate în România, începute în anul 1993 și, în cadrul sfintei Liturghii, au cerut în mod oficial binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea Bisericii.

Sfânta Liturghie a fost celebrată în mod solemn de către PS Petru Gherghel, care, prin prezența sa paternă și prin cuvântul său de învățătură, ne-a încurajat să înaintăm pe drumul chemării noastre, atât pe cei începători, cât și pe cei cu mai multă experiență.

Darurile prezentate la altar au reprezentat prezența operei guanelliene în lumea întreagă și au voit să exprime dorința slujitorilor carității și a tinerilor aspiranți la drumul de formare de a aduce roade bogate pe pământul românesc.

Părintele Ciro Atanasio, consilier general în Congregația "Slujitorii Carității", ne-a adresat salutul său și al pr. Alfonso Crippa, superiorului general al congregației, și a adresat cuvinte de mulțumire Preasfințitului Petru Gherghel, preoților de pe altar și întregii dieceze care, cu mare bucurie și prietenie, și-a deschis porțile pentru o nouă casă guanelliană, o nouă prezență binefăcătoare a iubirii milostive a Tatălui ceresc. Pr. Ciro a mulțumit în mod deosebit surorilor care cu simplitate și spirit de familie au colaborat și vor colabora la răspândirea misiunii guanelliene împreună cu Slujitorii Carității. Nu a lipsit mulțumirea și încurajarea adresată aspiranților guanellieni cooperatori, prezenți la sărbătoare, atât din Iași, cât și din Șcheia.

În cadrul celebrării, cei cinci tineri care și-au exprimat dorința de a începe un drum de discernământ și de formare guanelliană, au fost primiți în sânul Congregației "Slujitorii Carității" și au primit crucea lui Cristos și un gând spiritual al fondatorului.

După sfânta Liturghie, toți, credincioșii, surorile, preoții și Preasfințitul, ne-am îndreptat în procesiune spre Casa Providenței și am participat la rugăciunea de binecuvântare a casei și apoi cu simplitate și veselie am stat împreună la o agapă fraternă.

Mulțumim din suflet Preasfințitului Petru Gherghel care, deși prins în angajările misiunii sale de păstor, ne-a onorat cu prezența și ne-a îmbucurat cu prietenia sa și cu dorința sa de a se uni la sărbătoarea familiei guanelliene.

Mulțumim preoților care s-au unit Euharistiei celebrate și astfel au înălțat împreună cu noi rugăciunea de laudă și recunoștință: pr. Benone Lucaci, parohul catedralei, pr. Iosif Dorcu, pr. Marius Cojan și pr. Iulian din Congregația "Don Orione".

Mulțumim corului care prin străduința și cântul său ne-au ajutat să trăim mai bine sfânta Liturghie.

Mulțumim tuturor celor care au colaborat într-un fel sau altul, după posibilități la bunul mers al organizării și al desfășurării evenimentului. Mulțumim și tuturor celor care ne-au însoțit cu rugăciunea și cu gândul.

Părintelui Baktisth și tinerilor doritori de sfințenie le dorim spor binecuvântat în toate și să nu uităm că sfântul Alois Guanella ne privește și ne susține din cer cu ochii plini de bucurie, de aceea, să-i înălțăm rugăciunea noastră, așa cum ne-am rugat la încheierea celebrării euharistice:

"O Tată, trăiește cu spiritul tău în fii și fiicele tale. Vizitează cu recunoștință casele săracilor tăi, dăruiește prietenilor numelui tău și ai inimii tale răsplata cuvenită pentru binele făcut. Pregătește-le tuturor un loc alături de tine pentru toată veșnicia. Amin".

Sr. Victoria Pop, FSMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 septembrie: Iași: Binecuvântarea Casei de Discernământ "Sfântul Alois Guanella"


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat