Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Vizita nunțiului apostolic

Miercuri, 21 septembrie 2016, la ora 9.00, toți preoții din Săbăoani împreună cu PS Aurel Percă au avut fericita ocazie de a-l întâlni pe ES Mons. Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic în România și Republica Moldova.

La inițiativa Oficiului pentru Cateheză al Diecezei de Iași, la Săbăoani a venit în vizită ES Mons. Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic în România și Republica Moldova.

În noul sanctuar marian din Săbăoani, "Regina Sfântului Rozariu", sub privirile tandre ale mamei cerești, glasurile tuturor au intonat renumitul și vechiul imn "Salve Regina", invocând binecuvântarea și protecția Maicii Domnului în opera de catehizare și de evanghelizare din noul an pastoral 2016-2017. A urmat îndemnul adresat de distinsul oaspete, îndemn care ar putea fi rezumat în cuvintele rugăciune și mărturie, exemplu personal și angajament împreună cu tinerii.

După momentul de rugăciune, la dorința nunțiului a urmat vizitarea noului Centru Medical din Săbăoani, aflat în construcție. Cu această ocazie, ing. Valentin Robu și ing. Sergiu Bălteanu au prezentat structura clădirii și au vorbit despre viitoarea funcționalitate a noului centru medical. Nu mică a fost mirarea celor prezenți, când nunțiul s-a bucurat să observe că dorința papei Francisc - ca în fiecare dieceză să existe un semn vizibil al milostivirii - s-a concretizat prin sprijinul acordat la Săbăoani, în favoarea celor orfani și săraci și în sprijinul celor bolnavi și bătrâni. Încurajator pentru fiecare dintre noi este faptul că nunțiul, susține această frumoasă operă dedicată milostivirii și că se roagă pentru împlinirea acesteia.

În continuare, cu inimă de păstor, împreună cu preoții și cu PS. Aurel Percă, nunțiul a vizitat bisericile "Sfântul Mihail", "Înălțarea Sfintei Cruci, "Sfântul Iosif Muncitorul " și noua biserică din cimitir dedicată "Tuturor Sfinților", apreciind hărnicia localnicilor, frumsețea lăcașelor de cult și parfumul ales al virtuților existente în toate comunitățile parohiale din Săbăoani.

Exprimând mulțumiri nunțiului Miguel Maury Buendía, cu bucurie în inimi îi dorim multă sănătate și îl mai așteptăm la Săbăoani.

Prof. Genoveva Antoci


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat