Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani "Sfântul Mihail, Arhanghelul": Administrarea sfântului Mir

În dimineața zilei de duminică, 28 august 2016, în Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Săbăoani, în cadrul Liturghiei de la ora 10.30, Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a administrat sfântul Mir la 178 de copii.

Copiii, îmbrăcați în port popular și cu lumânări în mână împreună cu părintele paroh Cristinel Fodor, cu alți preoți din împrejurimi, cu autoritățile locale și împreună cu împreună cu întreaga comunitate, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, cu pâine și sare.

A urmat apoi sfânta Liturghie la care au fost prezenți mai mulți preoți din localitățile vecine dar și preoți originari din Săbăoani. În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul a subliniat importanța Duhului Sfânt în viața Bisericii, dar și în viața fiecărui creștin. Aflându-ne în Anul Milostivirii, Preasfințitul a reamintit faptele de milostenie trupească și faptele de milostenie sufletească tocmai pentru a le putea împlini în puterea Duhului Sfânt. A accentuat apoi faptul că sunt șapte daruri ale Duhului Sfânt și că în Sfânta Scriptură numărul 7 simbolizează perfecțiunea.

A urmat apoi mărturisirea de credință pe care candidații la sfântul Mir au făcut-o cu în mod solemn, cu lumânările aprinse în mâini, simbol al credinței pe care au primit-o la Botez și pe care, în puterea Duhului Sfânt vor dori să o mărturisească în viața lor. După impunerea mâinilor, copiii au primit ungerea cu sfânta Crismă din partea Preasfințitului, care l-a asociat și pe Mons. Benone Farcaș, rector al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași.

La finalul sfintei Liturghii copiii împreună cu părintele paroh au mulțumit pentru marele dar al Duhului Sfânt, iar împreună cu întreaga comunitate au primit binecuvântarea solemnă în marea zi a "Rusaliilor" de la Săbăoani.

Denisa Enășcuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 august: Săbăoani "Sfântul Mihail, Arhanghelul": Administrarea sfântului Mir


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat